Gietvloer keuken: een smaakvolle combinatie

Heb je goed ontwikkelde smaakpapillen? En vind je dat er in een keuken geleefd mag worden? Dan is een gietvloer onmisbaar voor jouw keuken. Maar weinig vloeren zijn zó smaakvol en goed opgewassen tegen etensresten en gemorste vloeistoffen. In dit artikel ontdek je waarom gietvloeren en keukens zo’n goede match zijn.

De grootste voordelen van een gietvloer in de keuken

Op praktisch en esthetisch vlak biedt een gietvloer in de keuken de nodige voordelen. De belangrijkste hebben we voor je op een rij gezet:

  • De vloer is volledig naadloos en in combinatie met een topcoat ook vochtwerend;
  • Veel schoonmaakgemak: er zijn geen naden waarin vuil of vocht kan verdwijnen en knoeivlekken zijn in een handomdraai verwijderd;
  • Duurzame vloeroplossing die jaren, zo niet decennia meegaat;
  • Dunne afwerking van slechts enkele millimeters, waardoor aanpassingen aan keukeninterieur meestal niet nodig zijn.

Passende gietvloeren voor elke keuken

Met de vele uitvoeringen (uni-kleur, betonlook, marmerlook en terrazzo-look) en kleuren (grijs, wit, zwart en legio overige kleuren) is er altijd een passende gietvloer voor je keuken. Enkele combinaties ter inspiratie:

  • Minimalistisch interieur. Een uni-kleur gietvloer geeft een egaal en rustig resultaat en staat mooi bij een moderne, uni-kleur keuken zonder handgrepen;
  • Landelijk interieur. In keukens waar gebruikt wordt gemaakt van natuurlijke materialen (of waar dat geaccentueerd wordt) legt een gietvloer een solide en harmonieuze basis. Natuurlijk ogende kleuren zoals grijs, zandachtig beige, terracotta en (licht)bruin doen het hier goed, zowel uni-kleur- als betonlook-uitvoeringen. Meer gietvloerinspiratie voor een landelijk interieur lees je hier;
  • Industrieel interieur. Fan van grovere materialen en stoere looks? Met ruwe randen en houten dan wel betonnen elementen stralen industriële keukens een en al robuustheid uit. Cementgebonden gietvloeren, al dan niet met craquelé-effect, passen hier uitstekend bij.

Creëer ultieme eenheid in het interieur

Tip: voer meerdere ruimtes tegelijkertijd uit met een gietvloer. Dit drukt niet alleen de kosten per m2, maar creëert ook ultieme eenheid in het interieur. Wanneer een gietvloer de keuken, woonkamer, inpandige garage en/of andere binnenruimtes met elkaar verbindt, levert dit een ongekend strak resultaat op.

Voorbeelden van gietvloeren in keuken

Zoals bij zoveel zaken: zien is geloven. Daarom delen we hieronder enkele praktijkvoorbeelden van keukens in combinatie met TREU gietvloeren.

gietvloer keuken amsterdam

Gietvloer in keuken stijlvol Amsterdams grachtenpand

Keuken in voormalige school met woonfunctie

Keuken annex bedrijfsbar bij Brand New Day

bold amsterdam

Grijze gietvloer in keuken Amsterdamse skyvilla

Licht-beige gietvloer in centraal gelegen woontoren

Greige gietvloer in woonkeuken strandwoning Noordwijk

De gietvloer van je dromen

Gietvloeren zijn uitermate geschikt voor keukens. TREU interior specials helpt je graag bij het selecteren van een gietvloer die perfect is afgestemd op je gebruiksbehoeften. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Of download onze gids met inspirerende foto’s, kleuropties en gedetailleerde productinformatie.

Download brochure

Terug naar blog