Hoe te kiezen tussen een uni-kleur en betonlook gietvloer

In het kiezen tussen een uni-kleur gietvloer en een betonlook gietvloer is het belangrijk om de verschillen tussen deze twee vloerafwerkingen te begrijpen. Hoewel elke gietvloer een ruimte verbindt door zijn naadloze karakter, brengen de verschillende afwerkingen voor gietvloeren een ander, eigen gevoel over. Door dit gevoel mee te nemen bij de inrichting, wordt de ultieme finishing touch aangebracht in het interieur.

Het verschil in aanbrengen

Praktisch gezien zit het verschil tussen een uni-kleur en een betonlook gietvloer in de voorbereiding: de betonlook wordt verkregen door tijdens de applicatie twee of meer kleuren te mengen. Voor het verkrijgen van een optimaal mengresultaat, is de vloer ietwat dikker dan een uni-kleur gietvloer.

Hoe een uni-kleur of betonlook gietvloer de ruimte bepaalt

Of een uni-kleur of betonlook vloer geschikt is voor een ruimte, hangt af van je persoonlijke voorkeur en een aantal andere voorwaarden. Het belangrijkste is echter de sfeer die de ruimte moet uitstralen. Door het mengen van de betonlook gietvloer, ontstaat een vloer met meer diepte en warmte dan de uni-kleur vloer. Hierdoor is deze afwerking bijvoorbeeld uitermate geschikt voor:

  • Een landelijke woonstijl waarbij natuurlijke kleuren overheersen. Een zandkleurige betonlook gietvloer zorgt bijvoorbeeld dat het buitengevoel ook binnenskamers naar voren komt;
  • Een industriële woonstijl en grotere woonruimtes. Hier zorgt de diepte van een betonlook gietvloer voor een ruw, industrieel randje aan een naadloze en strakke vloer.

Een uni-kleur gietvloer komt juist het beste tot zijn recht in:

  • Een modern interieur, waarbij lichte kleuren en minimalistische vormen de overhand hebben. Hier kan de uni-kleur gietvloer een accent(kleur) aanbrengen en meer harmonie in het interieur aanbrengen;
  • Een ontvangstruimte in een kantoor of praktijk. Hier zorgt de strakke uni-kleur vloer voor een opgeruimde look. Door te variëren met kleuren kan de vloer zowel ingetogen en klassiek als speels en vrolijk zijn.

Kiezen tussen een uni-kleur of betonlook gietvloer

De keuze tussen een uni-kleur of gemengde betonlook vloer is dan ook vooral een persoonlijke keuze die aansluit bij het interieur waar de vloer in past. Zoek je een vloer waarop je de dagelijkse vervuiling minder snel ziet? Door het gemêleerde uiterlijk is vuil bij een betonlook gietvloer minder snel zichtbaar.

De gietvloeren uit onze Ambacht collectie verkrijgen door de spatelmethode bij het aanbrengen een mooie betonlook. De gietvloeren uit onze Artificial collectie zijn zowel in uni-kleur als betonlook uitvoerbaar.

Voor meer informatie over de verschillen tussen een uni-kleur en een betonlook gietvloer, denkt TREU interior specials graag mee. Ook helpen we je graag verder in onze showroom.

Alvast meer inspiratie opdoen?

Download brochure

Terug naar blog