Maak het verschil met een betonlook gietvloer

Een betonlook gietvloer combineert het beste van twee werelden. Namelijk: de karakteristieke natuurlijke uitstraling van beton met de praktische voordelen van een volwaardige kunststof vloer. Qua gebruikseigenschappen en esthetiek zijn de moderne vloeren een verrijking voor elke ruimte, zowel in woningen als kantoorruimtes.

Eindeloze mogelijkheden voor betonlook gietvloeren

Door twee aangrenzende kleuren tijdens het applicatieproces te mengen, wordt op gietvloeren een prachtig gemêleerde betonlook verkregen. Met de vele kleuropties en -combinaties is een bijzonder (en altijd uniek) effect te creëren. Enkele voorbeelden van de mogelijkheden:

  • De ‘klassieke’ betonlook wordt gerealiseerd met verschillende grijstinten. Deze uitvoering oogt als onbewerkt beton (zonder de nadelen!);
  • Een betonlook met natuurlijke kleurtonen van het kaliber zandachtig beige, terracotta en (mos)groen geven een zeer eigentijdse look and feel die goed past in landelijke interieurs;
  • Voor een vleugje extravagantie in het interieur is een betonlook gietvloer ook uitvoerbaar in een mix van gewaagde kleuren zoals azuurblauw en okergeel. Laat je inspireren door de vele kleurmogelijkheden van gietvloeren in dit artikel.

Verschillende benamingen voor een betonlook gietvloer

Doordat er voor betonlook gietvloeren verschillende benamingen worden gebruikt, zoals woonbeton, beton-ciré, microbeton en betonstuc, wordt de zoektocht naar een geschikte vloer er niet makkelijker en overzichtelijker op gemaakt. We verduidelijken de mogelijkheden graag voor je, zodat je de meest geschikte toepassing kunt kiezen.

Betonlook vloer: cementgebonden versus kunststof

We onderscheiden bij TREU interior specials twee typen gietvloeren die in betonlook uitvoerbaar zijn: kunststof gietvloeren en cementgebonden gietvloeren. Hieronder volgt een overzicht van de applicatiemogelijkheden en karakteristieken van beide vloeren.

Kunststof gietvloer

Een kunststof betonlook gietvloer is tijdens de applicatie vloeibaar. De zelfnivellerende vloer wordt op de dekvloer aangebracht en hardt daar vervolgens uit tot een perfect egaal geheel. Het is een slijt- en krasvaste vloer die strak en solide oogt, met de elasticiteit van een vinylvloer.

Zijn naadloze, vloeistofdichte en elastische karakter maakt een kunststof gietvloer buitengewoon comfortabel in gebruik. De vloer is uitvoerbaar met vloerverwarming en eenvoudig te reinigen met een pH-neutraal schoonmaakmiddel.

Geschikte oplossing: de Artificial gietvloer

Cementgebonden gietvloer

Bij een cementgebonden betonlook gietvloer wordt gebruikgemaakt van een cementmengsel, dat in meerdere lagen direct op de ondervloer wordt gespateld. Met het aanbrengen van een kunststof coating wordt de porositeit van het cement effectief opgeheven en verkrijgt de vloer dezelfde vloeistofdichte, naadloze eigenschappen als de hierboven omschreven 100% kunststof gietvloeren.

Een cementgebonden gietvloer heeft een steenachtige uitstraling en kan ook aan de wand worden aangebracht. Dit geeft de mogelijkheid unieke accenten aan te brengen die (nog) meer eenheid in het interieur creëren.

Geschikte oplossing: de Ambacht gietvloer

De verschillen tussen Artificial en Ambacht hebben we in dit artikel voor je uiteengezet.

Betonlook gietvloer prijs

De materiaalkeuze is van invloed op de prijs van een gietvloer. Zo gelden voor de cementgebonden Ambacht gietvloer richtprijzen van €55-75 p/m. Voor de volledige kunststof Artificial gietvloer bedragen deze €75-85 p/m².

Bij het aanbrengen van een betonlook nemen de materiaalkosten en de benodigde arbeid een fractie toe. Om een gemêleerd kleureffect te krijgen is iets meer laagdikte en handwerk nodig. Neem contact op voor een gerichte prijsindicatie.

Meer over de prijsopbouw van gietvloeren lees je hier.

Een betonlook gietvloer die mooi blijft

Wat je keuze ook is: wat mooi is, moet mooi blijven, vinden we bij TREU interior specials. Voor onze gietvloeren worden uitsluitend hoogwaardige materialen en coatings gebruikt die een goede kleurechtheid garanderen, zodat je nog jarenlang geniet van de betonlook die je voor ogen hebt.

TREU helpt je graag bij het selecteren van een betonlook gietvloer die zowel qua kleuruitvoering als eigenschappen perfect is afgestemd op je gebruikswensen.

Vraag hieronder direct onze inspiratiebrochure aan met beschikbare kleuren en gedetailleerde productinformatie:

Download brochure

Terug naar blog