Gietvloer kleuren inspiratie vind je bij TREU

Download brochure

Gietvloeren worden meestal uitgevoerd in de kleur grijs. Wat veel mensen echter niet weten, is dat gietvloeren in iedere kleur verkrijgbaar zijn: van zachte pasteltinten tot uitgesproken elegante kleuren. Wat er op het gebied van kleuren mogelijk is voor gietvloeren lees je hier.

Bij welke woonstijlen passen gietvloeren?

Vanwege de ruime kleurkeuze passen gietvloeren goed in zowel klassieke als moderne interieurs. Een overzicht van de mogelijkheden en bijpassende gietvloer kleuren voor deze woonstijlen:

 • landelijke gietvloer
  V.l.n.r.: Ambacht 260, Ambacht 240, Ambacht 250, Ambacht 180.

  Landelijke woonstijl. Door hun natuurlijke uitstraling passen gietvloeren uitstekend bij landelijk ingerichte woonruimtes. Bijpassende, natuurlijk ogende kleuren zijn onder meer grijs, zandachtig beige, terracotta, mosgroen en (licht)bruin en alle kleurgradaties daarbinnen; kleuren die het buitenleven prachtig naar binnen halen.

 • scandinavische woonstijl gietvloer
  V.l.n.r.: Ambacht 120, Artificial 029, Artificial 022, Artificial 006.

  Scandinavische woonstijl. De Scandinavische woonstijl staat bekend om zijn kalme uitstraling en gebruik van lichte kleuren. De kleur wit voert hierbij vaak de boventoon en wordt ondersteund met één accentkleur, die in verschillende tinten terugkomt in het interieur. Met name poederachtige accentkleuren zoals groen en blauw matchen zeer goed met deze woonstijl, en gietvloeren lenen zich hier perfect voor.

 • gietvloer industrieel
  V.l.n.r.: Ambacht 120, Artifical 003, Artifical 023, Ambacht 220.

  Industriële woonstijl. Met name grijze gietvloeren hebben een prachtige industriële uitstraling die op het oog veel weg heeft van een betonnen vloer. De ene kleur grijs is echter de andere niet. Grijstinten met beige en groene kleurtonen zorgen voor een eigentijdse betonlook uitstraling die goed past in industriële interieurs.

 • bohemian woonstijl
  V.l.n.r.: Artificial 012, Ambacht 250, Artificial 020, Ambacht 110.

  Bohemian woonstijl. De bohemian woonstijl staat bekend als extravagant en werelds en vooral: buiten de gebaande paden durven denken. Je kunt alle kanten op met kleuren en patronen: van gewaagde kleuren zoals rood en azuurblauw tot warme specerijkleuren als okergeel en oranje. Rijkgekleurde interieurelementen komen optimaal tot hun recht op een vloer die daar hetzelfde over denkt.

In welke kleuruitvoeringen zijn gietvloeren verkrijgbaar?

Gietvloeren zijn in drie kleuruitvoeringen verkrijgbaar:

 • De meest strakke variant is een uni gietvloer: een effen vloer zonder patronen of effecten.
 • Door twee aangrenzende kleuren tijdens het applicatieproces te mengen, wordt een prachtig gemêleerde betonlook verkregen.
 • Door de vloer in te strooien met vlokken of granulaatsteentjes, ontstaat een speels effect dat veel weg heeft van Terrazzo vloeren.

Gietvloer kleuren die mooi blijven

Bij TREU vinden we het uitermate belangrijk dat een gietvloer over een goede kleurechtheid beschikt. Onze alifatische gietvloeren zijn goed bestand tegen vergeling door fel licht en UV-straling. Voor elke laag worden hoogwaardige producten gebruikt om de kwaliteit op lange termijn te garanderen.

Onze Artificial gietvloer op basis van polyurethaan is verkrijgbaar in iedere RAL-kleur. Onze cementgebonden Ambacht gietvloer is verkrijgbaar in een vijftiental natuurlijke tinten. Zo blijf je nog jarenlang genieten van een vloer in de kleur(en) die je voor ogen hebt.

TREU helpt je graag bij het selecteren van een gietvloer die perfect is afgestemd op je woon- en comfortbehoeften.

Vraag direct onze inspiratiebrochure aan met beschikbare kleuren en gedetailleerde productinformatie:

Download brochure

Terug naar blog