Gietvloer in grijs voor thuis beslist geen grijze muis

Verreweg de meeste gietvloeren in woningen worden uitgevoerd in de kleur grijs. Wat maakt deze kleur zo gewaardeerd voor een gietvloer? En past een grijze gietvloer bij jou in huis? Ontdek het hier.

Dit maakt een gietvloer in grijs een gewilde keuze

Grijs is een populaire kleur voor gietvloeren om onder meer de volgende redenen:

  1. gietvloer grijsEen grijze gietvloer is trendoverstijgend. Weinig is zo tijdloos als de kleur grijs. De kleur wordt bovendien al veelvuldig toegepast in interieurs. Het maakt niet uit of de woonstijl verandert van landelijk naar industrieel, het past bij elke trend;
  2. Een grijze gietvloer heeft een prachtige industriële uitstraling. Een gietvloer in grijs heeft qua sterkte en uitstraling veel weg van een betonnen vloer, met de elasticiteit en het (loop)comfort van vinylvloeren;
  3. Een grijze gietvloer is praktisch in gebruik. Op de kleur grijs zie je stof niet snel liggen. Je hebt dus niet continu het gevoel dat de vloer schoongemaakt moet worden. Hier is met name sprake van bij de keuze voor een betonlook;
  4. Een grijze gietvloer past overal bij. Grijs is een neutrale kleur, waardoor de vloer bij elke andere kleur past. Grijs is een rustige en stijlvolle basiskleur, die het midden houdt tussen neutraal wit en warme kleuren. Subtiele of juist opvallende kleuraccenten elders in het interieur komen perfect tot hun recht in combinatie met een grijze gietvloer. Wanneer je van meubels verandert of de wanden een nieuwe kleur geeft, blijft de vloer hier goed bij matchen. 

Grijsuitvoeringen op een gietvloer

De ene kleur grijs is de andere niet. Op welke manier kun je grijs(tinten) opnemen in een gietvloer? Een beknopt overzicht:

  • Grijs als effen kleur. De meest strakke variant is een uni gietvloer: een effen vloer zonder patronen of effecten;
  • Grijs ingestrooid met flakes. Door de vloer tijdens de applicatie in te strooien met vlokken van een tegengestelde kleur, ontstaat een karaktervol en speels effect;
  • Grijs als betonlook. Zoals eerder aangegeven doet de kleur grijs direct al denken aan beton. Dit wordt versterkt door tijdens het applicatieproces twee of meerdere kleuren te mengen, waarvan ten minste één grijstint. Zo wordt een prachtig gemêleerde betonlook verkregen. 

Gietvloer in de kleur grijs: altijd stijlvol

grijze gietvloerGrijze gietvloeren passen in lichte én donkere interieurs en eveneens in industriële en minimalistische interieurs. Met een gietvloer in de kleur grijs kun je veel kanten op.

Zowel de gietvloeren uit onze Artificial collectie als onze Ambacht collectie zijn uitvoerbaar in een divers aantal grijstinten. Door hun goede bestandheid tegen vergeling door UV-straling en fel licht wordt een optimale kleurechtheid gegarandeerd. Zo blijf je nog jarenlang genieten van een vloer in de kleur(stelling)en die je voor ogen hebt.

TREU helpt je graag bij het selecteren van een grijze gietvloer die perfect is afgestemd op je woon- en comfortbehoeften.

Vraag direct onze brochure aan met inspirerende beelden en gedetailleerde productinformatie:

Download brochure

Terug naar blog