Gietvloer in een landelijk interieur? 3 redenen waarom dit een goede keuze is

Download brochure

Gietvloeren worden vanwege van hun uitstraling vaak toegepast in industriële en minimalistische interieurs. Maar wist je dat een gietvloer ook goed matcht met een landelijk interieur? Drie redenen waarom.

1. Een gietvloer heeft een natuurlijke uitstraling

Een landelijk ingerichte woonruimte valt of staat met een natuurlijke ondergrond. Een gietvloer is uitermate geschikt om het buitengevoel naar binnen te brengen. Er zijn verschillende manieren waarop dit gerealiseerd kan worden:

  • Door de kleurkeuze. Natuurlijk ogende kleuren zijn grijs, zandachtig beige, terracotta, mosgroen en (licht)bruin. Elk van deze kleuren is uitvoerbaar op gietvloeren en in verschillende kleurgradaties;
  • Instrooien met granulaatsteentjes. Het instrooien van granulaatsteentjes in de gietvloer geeft een mooi gemêleerd (Terrazzo look) effect, wat de ongereptheid en rijke kleurverscheidenheid van buiten goed weerspiegelt;
  • Met een craquelé-effect. Bij een cementgebonden gietvloer (zoals Ambacht) kan door middel van krimpspanningen een subtiel craquelé-effect worden verkregen: dit oogt als een netwerk van microscheurtjes dat samen een sierlijk geheel oplevert. Ook hierin komt de weerbarstigheid van de natuur goed tot uiting.

2. Een gietvloer creëert meer eenheid in het interieur

Doordat gietvloeren naadloos worden aangebracht, kunnen alle ruimtes naadloos met elkaar worden verbonden. Een vloer die de intentie heeft mensen en ruimtes te verbinden, straalt knusheid uit; een ambiance die perfect aansluit bij landelijke interieurs.

Wie het natuurlijke gevoel van een gietvloer wil doortrekken naar de wand, heeft aan de Ambacht gietvloer een goede oplossing. Deze gietvloer is namelijk ook verticaal te appliqueren. Dit geeft de mogelijkheid aanvullende interieuraccenten aan te brengen die nog meer eenheid in het interieur creëren.

3. Een gietvloer legt de accenten op de juiste plek

In landelijke interieurs wordt voor het meubilair overwegend gebruikgemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, wol, hout en jute; veelal in bonte uitvoeringen van bloemen, blokken, ruiten en soortgelijke vormen. Bij dergelijke materialen en patronen vormt een gietvloer een solide en rustige basis, die ervoor zorgt dat alle interieurelementen optimaal tot hun recht komen.

De vloer matcht bovendien uitzonderlijk goed met houten balken en bakstenen wanden. Een pluspunt bij landelijke interieurs waarin de constructie zichtbaar is.

Gietvloer in landelijk interieur: dé veelzijdige oplossing

Zowel de gietvloeren uit de Artificial collectie als de Ambacht collectie van TREU interior specials zijn uitermate geschikt voor een landelijk interieur.

Voor elke laag worden hoogwaardige producten gebruikt om de kwaliteit op lange termijn te garanderen, wat resulteert in de volgende eigenschappen:

  • Een goede kleurechtheid, dankzij optimale bestandheid tegen vergeling door UV-straling en fel licht;
  • Een groot gebruiksgemak, dankzij zijn naadloze en vloeistofdichte afwerking;
  • Een goede slijt- en krasvastheid.

Zo blijft de vloer jarenlang een plezier voor iedereen.

TREU helpt je graag bij het selecteren van een landelijke gietvloer die is afgestemd op je woon- en comfortbehoeften.

Vraag direct onze brochure aan met inspirerende beelden en gedetailleerde productinformatie:

Download brochure

Terug naar blog