Witte gietvloeren: 3 redenen om hiervoor te kiezen

Witte gietvloeren combineren het beste van twee werelden: namelijk de strakke en frisse uitstraling van de kleur wit met de warmte, het comfort en onderhoudsgemak van een gietvloer. De 3 belangrijkste redenen om voor een witte gietvloer te kiezen, delen we hier.

1. Witte gietvloeren maken ruimtes optisch groter

Kleuren hebben een grote invloed op de ruimtelijke ervaring. Heldere kleuren zoals wit weerkaatsen invallend licht het sterkst. Hoe meer lichtweerkaatsing er optreedt, hoe groter de ruimte oogt. Witte gietvloeren vormen – met andere woorden – de ideale basis om ruimtes visueel groter te maken.

2. Witte gietvloeren passen in elke ruimte

Witte gietvloeren worden naadloos aangebracht en zorgen voor een onderbrekingsvrije overgang tussen de verschillende ruimtes. Dit levert een strak en modern geheel op dat ook op functioneel vlak het onderscheid maakt:

  • De entreehal. Bij binnenkomst van de woning zetten witte gietvloeren direct de toon met hun nette en ruimtelijke ambiance – ook in kleinere hallen met weinig daglicht en/of een laag plafond;
  • De badkamer. Gietvloeren zijn waterafstotend en vrij van voegen. Deze hygiënische eigenschappen in combinatie met de clean and luxury look van de kleur wit, maken witte gietvloeren de ideale keuze in sanitaire ruimtes;
  • De keuken. Of het nu een houtlook of hoogglans zwarte keuken betreft, een open of gesloten keuken; witte gietvloeren leggen de accenten daar waar deze gewenst zijn. De hygiënische eigenschappen van gietvloeren zijn eveneens van meerwaarde in keukenruimtes;
  • De woonkamer. Witte gietvloeren leggen een solide, strakke en comfortabele basis voor een interieur waar je werkelijk alle kanten mee op kunt. Lees verder om te ontdekken voor welke woonstijlen witte gietvloeren geschikt zijn.

3. Witte gietvloeren passen bij elk interieur

Wit is een neutrale kleur; met witte gietvloeren zijn derhalve verschillende effecten en woonstijlen te realiseren:

  • Witte gietvloeren accentueren andere interieurelementen in de ruimte. Kleuraccenten elders in het interieur komen zo perfect tot hun recht. Met donkergekleurd meubilair en dito raambekleding kunnen bijvoorbeeld mooie contrasten gecreëerd worden;
  • Voor een lichte, frisse en (de meest ruimtelijke) uitstraling, combineren witte gietvloeren uitstekend met witte muren – voor een kenmerkend Jan des Bouvrie interieur;
  • Liever een kalmere uitstraling? Witte gietvloeren matchen fraai met lichtgrijze tinten en poederachtige pasteltinten. Zo haal je het warme en tegelijkertijd strakke gevoel van een Scandinavisch interieur in huis.

De vele keuzemogelijkheden maken witte gietvloeren zeer tijdloos. Het past bij elke trend: van landelijk tot industrieel.

Witte gietvloeren van hoge kwaliteit

De gietvloeren uit de Artificial collectie en de Ambacht collectie van TREU interior specials zijn beiden uitvoerbaar in de kleur wit.

Voor elke laag worden hoogwaardige producten gebruikt om de kwaliteit op lange termijn te garanderen, wat resulteert in de volgende eigenschappen:

  • Optimaal kleurbehoud, dankzij de beschermlaag tegen UV-straling en fel licht;
  • Een groot gebruiksgemak, dankzij zijn naadloze en vloeistofdichte afwerking;
  • Een goede slijt- en krasvastheid.

Zo staat de vloer garant voor jarenlang onbezorgd woonplezier.

TREU helpt je graag bij het selecteren van een witte gietvloer die is afgestemd op je woon- en comfortbehoeften.

Vraag direct onze brochure aan met inspirerende beelden en gedetailleerde productinformatie:

Download brochure

Terug naar blog