Gietvloer prijs per m2: deze factoren zijn van invloed

Bij het aanbrengen van een gietvloer zijn een aantal factoren bepalend voor de prijs per m2, namelijk: (1) de oppervlakte, (2) het benodigde aantal voorbewerkingen voor applicatie, (3) eventuele vloerafwerkingen en (4) de materiaalkeuze. Hoe elk van deze factoren de prijs beïnvloedt, lichten we toe in dit artikel.

De oppervlakte in m2

Elk gietvloerproject heeft, los van de vloergrootte, te maken met vaststaande opstart- en uitvoeringswerkzaamheden. Te denken valt aan specifieke applicatiemethoden met bijbehorende verwerkingstijden en logistieke kosten, zoals voorrijkosten. Bij kleinere gietvloeren vormen deze handelingen relatief gezien een groter deel van de vierkante meterprijs. Daarbuiten hanteren applicateurs vaak een minimumtarief voor kleinere ruimtes en oppervlaktes.

Bij gietvloeren geldt: hoe groter het oppervlak, hoe lager de kosten per m2. De factor arbeid wordt immers kleiner. Het loont dus om meerdere ruimtes in één keer uit te voeren met een gietvloer. Hierdoor valt de prijs per m2 lager uit én wordt direct meer eenheid in het interieur gecreëerd.

Het benodigde aantal voorbewerkingen

Bij het aanbrengen van een gietvloer is het van cruciaal belang dat de ondergrond goed egaal en waterpas is. De antwoorden op de volgende vragen zijn van invloed op het benodigde aantal voorbewerkingen en daarmee op de prijs per vierkante meter:

  • Is er een bestaande vloer die verwijderd moet worden? Niet op elke bestaande vloer kan (zomaar) een gietvloer worden aangebracht. Zo biedt zeil over het algemeen geen goede hechting. Op andere vloeren, zoals plavuizen, kan een gietvloer zonder hak- en breekwerk worden aangebracht, maar is een egalisatielaag vereist voor een strak resultaat;
  • Vertoont de bestaande ondergrond oneffenheden? Kleine luchtbelgaatjes, scheuren en soortgelijke beschadigingen op betonnen ondergronden moeten eerst worden opgevuld met een daarvoor bestemd betonreparatiemiddel om een strak eindresultaat te verkrijgen;
  • Wil je een naadloze overgang van de wand naar de vloer? Dit is een goede oplossing voor iedereen die het natuurlijke gevoel van een gietvloer en zijn onderhoudsvrije karakter wil doortrekken naar de wand. Deze keuze vergt meer handwerk en is daarmee arbeidsintensiever.

Eventuele vloerafwerkingen

Gietvloeren zijn uitvoerbaar in diverse vloerafwerkingen die (geringe) meerkosten met zich meebrengen:

  • De vloer kan tijdens de applicatie worden ingestrooid met vlokken van een tegengestelde kleur voor een karaktervol en speels effect;
  • Een gemêleerde betonlook kan worden verkregen door tijdens de applicatie twee of meerdere kleuren te mengen. Om de vloeren optimaal te kunnen mengen, is iets meer laagdikte nodig.

Bij beide afwerkingsmogelijkheden zullen de materiaalkosten en de benodigde arbeid een fractie toenemen.

De materiaalkeuze

De materiaalkeuze is, tot slot, ook van invloed op de prijs van een gietvloer. Zo geldt voor een cementgebonden gietvloer, zoals de gietvloeren uit de Ambacht collectie, een lagere prijs per m2 dan voor gietvloeren die zijn samengesteld uit polyurethaan, zoals de gietvloeren uit de Artificial collectie. Richtprijzen voor bovengenoemde vloeren (inclusief applicatie), zijn als volgt:

  • Artificial: € 75 – 85 p/m²
  • Ambacht: € 55 – 75 p/m²

In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden en de verschillen van beide type gietvloeren.

Voordelige gietvloer prijs per m2

Bij TREU interior specials bedraagt de startprijs van projecten tot 50 m² € 2.500,- (exclusief BTW). De meerprijs is afhankelijk van het werkelijk aantal benodigde m2 en noodzakelijke extra werkzaamheden of voorbehandelingen.

Vraag onze brochure aan voor een kostenoverzicht, meer inspiratie en gedetailleerde productinformatie.

Download brochure

Terug naar blog