Ambacht en Artificial gietvloeren: dit zijn de verschillen

Onze Ambacht en Artificial gietvloeren zijn beiden veelzijdig in gebruik. De vloeren delen slijtvaste eigenschappen, een lange levensduur, een hoge kwaliteit en een naadloos karakter. Op andere fronten onderscheiden de vloerspecials zich van elkaar. De voornaamste verschillen op het vlak van applicatiemogelijkheden, esthetische afwerkingen en gebruikscomfort delen we in dit artikel.

Applicatiemogelijkheden

De Ambacht vloer

Ambacht en Artificial vloeren verschillen in materiaalgebruik, wat resulteert in een andere vloeropbouw. Dit vertaalt zich in verschillende applicatiemethoden en -mogelijkheden:

  • Ambacht is een cementgebonden vloer, waarbij het mengsel direct op de ondervloer wordt gespateld. Bij Artificial doet de zwaartekracht zijn werk; de gietvloer is zelfnivellerend en vormt zich automatisch waterpas en haaks aan de wand;
  • Doordat Ambacht gesmeerd wordt, kan het ook aan de wand worden aangebracht. Dit geeft de mogelijkheid unieke accenten aan te brengen die (nog) meer eenheid in het interieur creëren.

Esthetische afwerkingen

artificial
De Artificial vloer

De verschillende applicatiemethoden staan eveneens aan de basis van uiteenlopende esthetische eigenschappen en afwerkingsmogelijkheden:

  • Ambacht heeft een gemêleerde, steenachtige uitstraling die vergelijkbaar is met woonbeton. Artificial oogt strak (met de elasticiteit en het comfort van vinylvloeren; waarover later meer);
  • Bij Ambacht bepaalt de slagrichting van het spatelen zijn authentieke look. Met verschillende slagbewegingen worden unieke accenten gecreëerd waarin de hand van de applicateur op ambachtelijke wijze terugkomt;
  • Artificial kan in unikleur of met twee kleurtonen worden geappliqueerd. In het laatste geval worden twee kleuren nog voor het gieten samengevoegd, maar niet volledig vermengd. Het heterogene kleurmengsel dat hieruit voortkomt, wordt op de dekvloer gegoten en uit zich op de vloer in beweeglijke lijnen en kleuraccenten die samen een uniek geheel vormen.

Gebruikscomfort

Op het gebied van gebruikscomfort doen de vloeren weinig voor elkaar onder. Beide vloeren zijn eenvoudig te reinigen met een pH-neutraal schoonmaakmiddel. Ook zijn Ambacht en Artificial beiden zeer geschikt voor vloerverwarming. Waarin de vloeren dan wel verschillen? De hardheid van de vloeren definieert het verschil in dempend vermogen:

  • De cementgebonden Ambacht vloeren bieden qua loopcomfort eenzelfde ervaring als plavuizen. Artificial vloeren zijn samengesteld uit het zachtere polyurethaan en daardoor elastischer en scheuroverbruggender. Diezelfde elasticiteit geeft Artificial een ietwat hogere contactgeluiddemping.

Altijd een passende vloer

Ambacht en Artificial hebben één gemene deler: de specials blinken uit in decoratieve en functionele mogelijkheden. TREU helpt je graag bij het selecteren van een gietvloer die perfect is afgestemd op je woon- en comfortbehoeften.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Download brochure

Terug naar blog