Geweven vinyl: prijs-kwaliteitverhouding van zeldzaam hoog niveau

In de interieurbranche en projectinrichting wordt geweven vinyl (ook wel gevlochten pvc) geroemd om zijn vele praktische en esthetische eigenschappen. Dit niet alleen: de prijs-kwaliteitverhouding van geweven vinyl is buitengewoon goed. In dit artikel lichten we toe waarom.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Laten we maar meteen met de deur in huis te vallen: de kosten van geweven vinyl zijn hoger dan die voor de meeste tapijtkwaliteiten en laminaatsoorten. Hier staan echter belangrijke voordelen tegenover. Geweven vinyl dankt zijn goede prijs-kwaliteitverhouding onder meer aan de volgende eigenschappen:

  • Vocht- en vlekbestendig. In de hectiek van de dag is een kop koffie of thee gauw Geweven vinyl is vocht- en vlekbestendig en laat zich in dergelijke situaties eenvoudig reinigen. Hardnekkige koffievlekken zijn niet aan de orde. In tegenstelling tot veel andere vloeren is loshalen, vervangen of opnieuw stofferen/leggen niet nodig om van vlekken verlost te zijn;
  • Zeer slijtvast. Het slijtvaste materiaal van geweven vinyl zorgt ervoor dat de vloer jarenlang als nieuw blijft ogen, zelfs bij intensief gebruik;
  • Akoestisch vermogen. Geweven PVC heeft sterke akoestische eigenschappen. Met 70% reductie van loopgeluiden en 19 dB contactgeluidsreductie doet geweven PVC qua akoestiek niet onder voor de meeste tapijttegels. Daar kan geen (andere) harde vloer tegenop.
  • Hoog comfortniveau. Geweven vinyl voelt ondanks het harde materiaal prettig en zacht aan. Eigenschappen die bijdragen aan de chique uitstraling die goed past in hospitality-omgevingen.

Geweven vinyl prijs

Met richtprijzen van € 80-100 p/m² voor standaard geweven vinyl vloeren, lijkt het realiseren van een uniek vloerconcept een aanslag op elk budget. Door in-house house ontwerpen en levering direct vanaf de fabriek kunnen we bij TREU interior specials zeer scherpe tarieven bieden.

TREU interior specials onderscheidt voor geweven vinyl twee prijsklassen:

  • Deluxe: € 55-65* p/m²
  • Premium: vanaf € 65* p/m²

*) Bekijk de voorwaarden

“Het is de verdienste van TREU dat interieurspecials voor projecten betaalbaar zijn met een goede kwaliteit. Het productaanbod voelt zeer verfrissend en divers.” – Chris Burghard, ÈMCÉ-interior architectures

Expert in geweven vinyl

TREU interior specials ondersteunt interieurprofessionals met betaalbare en kwalitatieve geweven PVC-vloer- én wandoplossingen. Onze expertise op het gebied van ontwerpen, kleurafstemming en productietechnieken omvat alle essentiële kenmerken voor het realiseren van specials voor gebruik in zakelijke en publieke interieurs.

Meer weten over onze werkwijze?

Zo werkt TREU

Terug naar blog