Gietvloer woonkamer: voordelen, mogelijkheden en kosten

Met een gietvloer in de woonkamer maak je een prachtig interieurstatement. Zijn veelzijdigheid maakt hem een graag geziene gast in elke verblijfsruimte en waar kan dat nu beter dan in de woonkamer? Het naadloze oppervlak is buitengewoon stijlvol en tilt je living naar het volgende niveau. Alles over de voordelen, mogelijkheden en kosten van een gietvloer in je woonkamer, lees je hier.

De voordelen

 • Hoge slijtvastheid. Een gietvloer is gemaakt om op te leven en ten volste van te genieten. Valt er een keer wat op de grond of wordt er met stoelen geschoven, dan hoef je niet direct bang te zijn voor onherstelbare schade. Gebruikssporen zijn met regelmatige reiniging en onderhoud meestal goed te verwijderen;
 • Gebruiksvriendelijk. Of er nu op gespeeld wordt (gezinssituaties) of je gewoon zelf heerlijk op wilt verblijven – een gietvloer is berekend op het alledaagse leven. De vloer is zo comfortabel te maken als je zelf voor ogen (en oren) hebt. Wil je bijvoorbeeld een betere demping en akoestiek in huis? Met een akoestisch membraan is dat te regelen;
 • Onderhoudsarm. Gietvloeren hebben na plaatsing relatief weinig onderhoud nodig. De vloeren trekken geen vuil en stof aan en zijn zeer eenvoudig schoon te maken en te houden. Doordat de vloeren vrij van kieren en naden zijn, kan er vuil tussen de voegen nestelen. Daarnaast hoeven gietvloeren – in tegenstelling tot houten vloeren – niet gevoed te worden voor het behoud ervan;
 • Brandvertragend. We hopen natuurlijk dat de situatie zich niet voordoet, maar áls het dan toch gebeurt is het prettig om te weten dat gietvloeren brandvertragend zijn. De gietvloeren van TREU interior specials zijn brandvertragend in overeenstemming met brandklasse Bfl-s1 (moeilijk brandbaar).

De mogelijkheden

De kosten

 • De materiaalkosten. Voor een cementgebonden gietvloer geldt een lagere materiaalprijs dan voor polyurethaan gietvloeren. Dat zie je terug in de prijs. De richtprijzen voor de gietvloeren van TREU interior specials zijn als volgt:
  • Artificial: €75 – 85 p/m²
  • Ambacht: €55 – 75 p/m²
  • Artificial Concrete: € 75 – 85 p/m²
  • Op de genoemde richtprijzen zijn voorwaarden van toepassing. Lees hier de voorwaarden.
 • Het totaaloppervlak. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de kosten per m2. De factor arbeid wordt immers kleiner. Naast het feit dat je nog meer eenheid in het interieur creëert, is het ook voordeliger om overige/aangrenzende ruimtes in huis in één keer uit te voeren met een gietvloer.

Gietvloer woonkamer vakkundig verzorgd

Maak je woning compleet! Met een stijlvolle TREU gietvloer in je woonkamer ligt de wereld aan je voeten. We helpen je graag bij het selecteren van een gietvloer die perfect is afgestemd op je gebruiksbehoeften. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Of download onze gids met inspirerende foto’s, kleuropties, gedetailleerde productinformatie en prijsindicaties via onderstaande knop:

Download brochure

Andere artikelen die je allicht aanspreken:

Terug naar blog