Gietvloer over houten vloeren? Geen probleem bij TREU!

In een voormalig Leids schoolgebouw, dat werd omgevormd tot woningcomplex, heeft TREU een nieuwe vloer gerealiseerd. De bestaande vloeren in de woon- en slaapkamer van een van de woningen – houten vloeren op houten constructies – waren volgens de kersverse bewoner gedateerd en aan vernieuwing toe. De vraag daarbij was of het mogelijk was een goede kwaliteit gietvloer over een houten vloer heen te leggen in combinatie met vloerverwarming. Hoe dit project verliep, lees je hier.

Direct raak bij TREU

“Het laten leggen van een gietvloer in onze woning was voor ons een spannende zaak”, vertelt Fred Melai, trotse nieuwe eigenaar van een TREU gietvloer. “Wordt het mooi? Waar laten we onze inboedel zo lang? En blijven we wel binnen ons budget?”. Kortom, op esthetisch, planmatig en financieel vlak waren er de nodige vragen.

Fred: “Het actieve meedenken van en nauwe contact met Marc Treu heeft ervoor gezorgd dat we sinds het eerste contactmoment niet meer hebben overwogen om nog bij andere bedrijven offertes aan te vragen. Je ziet in alles dat TREU er met ons en de uitvoerders iets moois van wil maken. Dat geldt vanaf het moment van oriënteren en adviseren tot aan de realisatie, waar we werden bijgestaan door twee even vrolijke als vakkundige vloerenleggers.”

“TREU interior specials gaf ons direct het gevoel dat we hetzelfde belang hadden. Er wordt niet in problemen maar in oplossingen gedacht. Niet de koper en de verkoper die elkaar met argusogen in de gaten houden, maar juist samen iets moois maken.” – Fred Melai

 

Een gietvloer geschikt voor houten ondergronden

Het aanbrengen van gietvloeren op houten ondergronden vraagt veel expertise. Door veranderingen in de luchtvochtigheid kan een houten vloer krimpen of uitzetten – meer nog dan andere ondergronden. Maakt dit een houten vloer volledig ongeschikt voor gietvloeren? Nee, met de juiste voorbewerkingen, vloeropbouw en samenstelling is het aanbrengen van een gietvloer ook in die omstandigheden mogelijk. Een welkome oplossing, met name in woningen waarin de houten vloer tevens de draagconstructie van de woonlaag vormt en de vloer dus niet weggehaald kan worden.

Een PU gietvloer in betonlook

Rekening houdend met de ondergrond en de comfortwensen is voor het huidige project een PU gietvloer geadviseerd van het type Artificial concrete, een speciale uitvoering van de Artificial gietvloer. Deze comfortabele, robuust ogende gietvloer in betonlook heeft zowel qua uitstraling als afwerking veel weg van cementgebonden gietvloeren, maar kent door zijn licht-elastische karakter een veel beter scheuroverbruggend vermogen.

Rek- en krimpvast resultaat

Voor een rek- en krimpvast resultaat is de houten vloer goed geëgaliseerd:

  1. Op de ondergrond zijn Fermacell gipsvezelplaten aangebracht en op verschillende plekken vastgeschroefd;
  2. De platen zijn daarna ingefreesd voor de vloerverwarmingsleidingen;
  3. De sleuven zijn vakkundig dichtgemaakt voor het verkrijgen van een strakke afwerkvloer;
  4. Bovenop de afwerkvloer is de gietvloer aangebracht.

Fred is zeer tevreden over het resultaat en over de werkwijze. “Marc gaf ons direct het gevoel dat we hetzelfde belang hadden. Hij denkt in oplossingen. We hebben nu een schitterende gietvloer waar we erg blij mee zijn. Geheel volgens planning gerealiseerd en binnen het budget.”

Denken in oplossingen

Bij TREU interior specials zijn we ervan overtuigd dat elk interieur om een unieke aanpak vraagt. Voor het leggen van gietvloeren is dit evengoed het geval. We helpen interieurprofessionals en particulieren graag bij het selecteren van gietvloeren met de gewenste gebruikseigenschappen en uitvoeringen.

Meer weten of alvast inspiratie opdoen? Vraag hieronder direct onze inspiratiebrochure aan met beschikbare kleuren, uitvoeringen en gedetailleerde productinformatie:

Download brochure

Terug naar blog