Gietvloer marmerlook – pure weelde

Op zoek naar een vloer met de uitstraling van marmer, zonder de nadelen? Een gietvloer in marmerlook geeft woon- en werkomgevingen een prachtig weelderig effect en is nagenoeg onverwoestbaar. Hier lees je meer over de voordelen en de mogelijkheden.

Marmer versus gietvloer marmerlook

Natuurstenen marmervloeren zijn een lust voor het oog, daar zijn velen over eens. Met de welhaast oneindige kleurcombinaties zijn rijke en elegante vloercombinaties te leggen.

Maar deze schoonheid heeft wel zijn prijs: marmervloeren zijn duurder dan andere type vloeren, vragen behoorlijk veel onderhoud en zijn van nature enigszins poreus en gevoelig voor dofheid. Kortom, bij vloeren van natuursteen is voortdurend uiterste voorzichtigheid geboden. Bovendien altijd legnaden zichtbaar, doordat marmervloeren uitsluitend verkrijgbaar zijn in tegeluitvoering.

Een gietvloer in marmerlook daarentegen…

  • … is haast niet van echt marmer te onderscheiden;
  • … is comfortabel in gebruik en uitvoerbaar met vloerverwarming;
  • … is weinig onderhoudsgevoelig en bestand tegen een groot aantal huishoudchemicaliën;
  • … bestaat uit één geheel (dus geen kieren, voegen en naden) voor een massief marmeren effect.

gietvloer marmerlook

Gietvloer marmerlook toepassingen

Een gietvloer uitvoeren in marmerlook kan op verschillende manieren. Dit zijn de voornaamste drie toepassingen:

1. PU gietvloer

Op een PU gietvloer is een marmerlook te verkrijgen door twee kleuren tijdens de applicatie te mengen tijdens het gietproces en hieraan vervolgens een glanspigment toe te voegen.

Specifieke voordelen:

  • Voelt comfortabel en warm aan onder de voeten;
  • Enigszins geluiddempend door de hard-elastische opbouw.

Geschikte gietvloer: Artificial gietvloer

2. Cementgebonden gietvloer

Cementgebonden gietvloeren worden veelal geleverd in de kleur grijs. Vaak wordt daarom gedacht dat je bij het aanbrengen van een marmerlook op dit type gietvloer altijd te maken hebt met een grijze marmersoort. Ten onrechte. De cementgebonden gietvloeren van TREU interior specials zijn uitvoerbaar in een brede waaier aan kleuruitvoeringen, zoals gemêleerd bruin, groen of terracotta marmer. In deze inspiratiegids geven we je een beeld van de vele kleurmogelijkheden.

Op cementgebonden gietvloeren wordt een marmerlook niet gegoten, maar gesmeerd. Met de slagrichting van de applicateur worden beweeglijke lijnen en unieke kleuraccenten gecreëerd die een authentiek marmeren effect geven.

Specifieke voordelen:

  • Een vloer op basis van cement verkrijgt door zijn steenachtige uitstraling vrij eenvoudig een marmeren effect;
  • Zeer robuust en slijtvast.

Geschikte gietvloer: Ambacht gietvloer

3. Gietvloer renovatie

Heb je al een gietvloer, die door jarenlang gebruik de nodige gebruikssporen vertoont? Of zijn je interieurwensen veranderd en wil je gewoon iets nieuws? In dit geval is het opnieuw coaten van de vloer een goede optie.

Specifieke voordelen:

  • De basis ligt al; het voorwerk is al gedaan (zoals het egaliseren van de ondergrond);
  • Voordelige en snelle oplossing.

Een marmerlook gietvloer die mooi blijft

Wat je keuze ook is: wat mooi is, moet mooi blijven, vinden we bij TREU interior specials. Voor onze gietvloeren worden uitsluitend hoogwaardige materialen en coatings gebruikt die een goede kleurechtheid garanderen, zodat je nog jarenlang geniet van de marmerlook die je voor ogen hebt.

We helpen je graag bij het selecteren van een marmerlook gietvloer die zowel qua kleuruitvoering als eigenschappen perfect is afgestemd op je gebruikswensen.

Vraag hieronder direct onze inspiratiebrochure aan met beschikbare kleuren en gedetailleerde productinformatie:

Download brochure

Terug naar blog