Cementgebonden gietvloer – modern, oersterk en zeer veelzijdig

Een cementgebonden gietvloer vertoont sterke gelijkenissen met een betonvloer en past hierdoor uitstekend in moderne interieurs. Het type gietvloer staat bekend om zijn robuuste, levendige karakter en authentieke look. Het is dus niet verwonderlijk dat de vloer veel wordt toegepast voor wonen en werken. Een overzicht van de vele mogelijkheden.

Applicatie van cementgebonden gietvloeren

Bij cementgebonden gietvloeren wordt gebruikgemaakt van een cementmengsel dat in meerdere lagen op de ondervloer wordt gespateld. Het resultaat is een oersterke en natuurlijk ogende vloer geheel vrij van naden.

gietvloer atelier

Voor nog meer gebruiksgemak en -comfort is de vloer uit te breiden met aanvullende opties:

  • Met het aanbrengen van een kunststof topcoat verkrijgt de vloer vloeistofdichte en vuilafstotende eigenschappen;
  • Het is mogelijk een naadloze overgang naar de wand te maken voor (nog) meer eenheid in het interieur.

De applicatie van cementgebonden gietvloeren neemt gemiddeld vijf dagen in beslag. Na ongeveer een week kan de vloer weer volledig in gebruik worden genomen in verband met de geldende uithardingstijden.

Geschikte ondergronden voor cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer kan worden toegepast op verschillende ondergronden, zoals woonbeton en plavuizen, zolang de ondergrond vlak en vormvast is. In de meeste gevallen is (licht) opschuren en het aanbrengen van een primerlaag nodig voor een goede hechting.

Heb je vloerverwarming of ben je van plan deze aan te leggen? Cementgebonden gietvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming.

Afwerkingsmogelijkheden voor cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is uitvoerbaar in wit, grijs, zwart en veel andere kleuren. Vanwege de ruime kleurkeuze past dit type gietvloer bij diverse woonstijlen, van industrieel tot Scandinavisch.

Ook een gemêleerde kleuruitvoering behoort tot de mogelijkheden. Enkele veelgekozen toepassingen:

  • Een cementgebonden gietvloer heeft door het gebruikte cementmengsel van nature een steenachtige uitstraling dat veel wegheeft van een betonvloer. Dit ruwe, ongepolijste effect wordt versterkt door tijdens de applicatie twee aangrenzende kleuren te mengen, waarvan ten minste één grijstint. Ben je gecharmeerd van de steenachtige uitstraling, maar zoek je een vloer met een licht-elastisch karakter? Dan biedt onze gietvloer Artificial Concrete uitkomst;
  • Met de slagrichting van de applicateur zijn beweeglijke lijnen en unieke kleuraccenten te creëren die een authentiek marmeren effect geven;
  • Met het aanbrengen van kleine steentjes in de (nog natte) vloeremulsie wordt het buitengevoel van terrazzo naar binnen gehaald.

Kosten cementgebonden gietvloer

gietvloer atelierDe prijzen van een cementgebonden gietvloer verschillen naargelang de uitvoering.

Een aantal factoren zijn van invloed op de gietvloer prijs per m2, waaronder de oppervlakte, het benodigde aantal voorbewerkingen voor applicatie en eventuele vloerafwerkingen.

Bij TREU interior specials bedragen de kosten voor de Ambacht gietvloer circa € 55 – 75 p/m² inclusief applicatie, exclusief BTW. Informeer hier naar alle voorwaarden en een gerichte prijsindicatie. Of vraag de gietvloer brochure aan voor een kostenoverzicht, meer inspiratie en gedetailleerde productinformatie.

Oersterke gietvloer bij TREU

Zijn unieke samenstelling en grote bestendigheid maakt de cementgebonden gietvloer Ambacht uitermate geschikt voor woon- en werktoepassingen. Laat je inspireren en creëer de ultieme tone of voice voor je interieurproject met een gietvloer van TREU interior specials.

Meer weten?

Download onze gietvloeren brochure

Terug naar blog