Zwarte gietvloer? Uniek, stijlvol en volop mogelijkheden

Niet alle gebouwen en woningen lenen zich ervoor een zwarte gietvloer goed tot zijn recht te laten komen. Het is dan ook een mogelijkheid die in de praktijk relatief weinig wordt toegepast. Het maakt een gietvloer in zwarte uitvoering des te specialer, maar is het een goede optie? Lees hier welke woningen en gebouwen geschikt zijn voor een zwarte gietvloer.

Wanneer een zwarte gietvloer een goede keuze is

Donkere kleuren zijn sfeervol en maken het mogelijk een prachtig licht-donker contrast te creëren. Een goede keuze dus, mits de in te richten ruimte geschikt is voor deze aanwezige kleur. De volgende kenmerken en elementen lenen zich perfect voor combineren met een zwart uitgevoerde gietvloer:

  1. Veel lichtinval. Bij woningen en gebouwen met grote ramen en veel natuurlijke lichtinval is een zwarte vloer een uitstekende keuze. De unieke uitstraling van de donkere gietvloer geeft de ruimte in dit geval een stuk geborgenheid en warmte. Een zwarte gietvloer past ook uitstekend bij kozijnen in dezelfde kleur;
  2. Een moderne inrichting. Een zwarte vloer geeft direct een moderne uitstraling. Daarnaast laat deze kleur zich uitstekend combineren met de harde kleuren die veel mensen verder toepassen in hun interieur. Kleuren komen heel goed tot hun recht op een donkere vloer;
  3. Gebouwen met een zakelijke functie. Zwart heeft een zakelijke uitstraling. De kleur staat voor kracht, elegantie, status en stijl en leent zich om deze reden perfect voor zakelijke omgevingen zoals kantoren, winkels en ontmoetingsplekken. Doordat gebouwen met een zakelijke functie groter zijn dan woonruimtes, kan een zwarte gietvloer worden toegepast zonder de ruimte klein of opgekropt te laten ogen;
  4. Unieke inrichting met veel wit. Bij de wens voor een zwart-wit interieur wordt vaak gekozen voor een witte vloer met zwarte meubels en accessoires. Zie je dingen graag net even anders en houd je van uniek? Draai het dan om: de mix van zwart en wit leent zich bij uitstek voor een zwarte vloer met witte inrichting. Het maakt de klassieke zwart-wit verhouding apart en een stuk moderner.

De diverse uitvoeringen van een zwarte gietvloer

Zwart is niet de meest gekozen kleur voor een gietvloer, maar biedt talloze mooie en unieke interieurmogelijkheden. Op welke manier kun je zwart(tinten) opnemen in een gietvloer? Een beknopt overzicht:

  • Zwart als effen kleur. De meest strakke variant is een uni gietvloer: een effen vloer zonder patronen of effecten;
  • Zwart als betonlook. Een betonlook gietvloer wordt gecreëerd door tijdens het applicatieproces twee of meerdere kleuren te mengen, waarvan ten minste één grijstint. Door de betonlook oogt de kleur minder massaal en kan een zwarte gietvloer in meerdere woningen en stijlen worden toegepast. De betonlook zorgt voor een natuurlijke uitstraling en een warme sfeer;
  • Zwart ingestrooid met flakes. Door de vloer tijdens de applicatie in te strooien met vlokken van een tegengestelde kleur, ontstaat een karaktervol en speels effect. Deze optie is ook geschikt voor mensen die naast zwart ook goud in hun gietvloer willen terugzien.

Gietvloer in de kleur zwart: uniek en stijlvol

Zowel de gietvloeren uit onze Artificial collectie als onze Ambacht collectie zijn uitvoerbaar in een divers aantal kleuren, waaronder donkerbruin en zwart. Door hun uitstekende bestandheid tegen verkleuring door UV-straling en fel licht beschikken de vloeren over een optimale kleurechtheid. Zo blijf je nog jarenlang genieten van een vloer in de kleur(stelling)en die je voor ogen hebt.

TREU helpt je graag bij het bekijken van de mogelijkheden voor een zwarte gietvloer. Zo selecteren een vloer die perfect is afgestemd op je woon- en comfortbehoeften.

Bekijk onze gietvloeren

Of vraag direct onze brochure aan met inspirerende beelden en gedetailleerde productinformatie:

Vraag onze gietvloeren brochure aan

Terug naar blog