PU vloer prijs: waar moet je aan denken?

De prijs van een PU vloer is afhankelijk van diverse factoren. In veel gevallen is deze vergelijkbaar met de kosten voor een kwalitatieve tegelvloer. Naast de oppervlakte in m2 speelt ook de gewenste of benodigde vloeropbouw een rol. Hoe beïnvloeden beide factoren de prijs? Het antwoord op deze vraag vind je in dit artikel.

De oppervlakte in m2

Gietvloer artificial keukenAls stelregel kun je aanhouden: hoe groter de oppervlakte in m2, hoe voordeliger de prijs per m2. Elk gietvloer project heeft vaststaande opstart- en uitvoeringswerkzaamheden, zoals verwerkingstijden en voorrijkosten. Bij kleinere gietvloeren vormen deze handelingen naar verhouding een groter deel van de prijs per m2.

Met andere woorden: het loont om een groter vloeroppervlak (bijvoorbeeld meerdere ruimten) tegelijkertijd van een PU vloer te voorzien. Niet alleen valt de prijs per m2 lager uit, je creëert op deze manier direct meer eenheid in het interieur.

De opbouw van de PU vloer

Een PU vloer wordt aangebracht in verschillende lagen. Elke laag levert een specifieke bijdrage aan de vloereigenschappen en de uiteindelijke look and feel. De eerste laag is een grondlaag en dient voor een optimale hechting van de vloer aan de ondergrond. De aanvullende lagen dragen bij aan het loopcomfort, de contactgeluiddemping, veerkracht, vloeistofdichtheid en algehele uitstraling.

gietvloer de meent artificialHet benodigd aantal lagen verschilt per situatie; in de regel zijn dit er 3 à 4. Voor elk van de lagen gelden specifieke droogtijden en voorbehandelingen (zoals tussentijds opschuren en/of egalisaties).

Factoren met betrekking tot de vloeropbouw die de prijs beïnvloeden:

  • Het aanbrengen van een scheuroverbruggend membraan. Dit is een waardevolle toevoeging wanneer wordt verwarmd met vloerverwarming;
  • Het aanbrengen van specifieke decoratieve afwerkingen. Met de keuze voor een betonlook gietvloer of het instrooien van flakes of granulaatsteentjes is op verschillende manieren een uniek vloerconcept te realiseren.

Voordelige PU vloer prijs bij TREU

Bij TREU interior specials bedraagt de startprijs van gietvloerprojecten tot 50 m² € 2.500,- (excl. BTW en materiaalkosten). De prijs voor de PU gietvloeren uit de Artificial collectie bedragen circa € 75 – 85 per m², inclusief plaatsing. Deze voorwaarden gelden voor de genoemde prijzen.

Wil je meer inspiratie, gedetailleerde productinformatie en een kostenoverzicht ontvangen? Download onze brochure voor een actueel overzicht.

Download brochure

Terug naar blog