Gietvloer terrazzo-look: 4 redenen waarom dat een steengoed idee is

De looks van een Terrazzo-vloer, zonder de nadelen? Een terrazzo-look gietvloer is wat je zoekt! De 4 belangrijkste redenen om voor deze gietvloeruitvoering te kiezen, lees je hier.

1. Authentiek effect

Prachtig zijn ze, die authentieke vloeren met een lichtgekleurd binnenwerk en donkere randen die je veel in entreehallen van jaren ’30-woningen tegenkomt. Hoewel de typische, donkere omlijsting van deze Terrazzo-vloeren (in Nederland bekender onder de naam Granito) nog maar zelden wordt toegepast in moderne woningen, vormt het gespikkelde uiterlijk van het binnenwerk nog altijd een populaire vloerafwerking.

Net als echt Terrazzo oogt een terrazzo-look gietvloer rauw en robuust. Want ook bij een terrazzo-look gietvloer wordt namelijk gesteente (granulaatsteentjes) ingestrooid in de nog natte gietemulsie om het kenmerkende gemêleerde effect te verkrijgen.

steentapijt

2. Comfortabeler dan Terrazzo

Echte Terrazzo-vloeren ogen prachtig en weelderig, maar deze schoonheid heeft – letterlijk en figuurlijk – zijn prijs. Door het cementgebonden karakter zijn Terrazzo-vloeren zeer hard en voelen ze enigszins koud aan. Terrazzo-look gietvloeren hebben een andere basis, namelijk het licht-elastische polyurethaan. Deze samenstelling geeft de vloer een prettig loopcomfort. Ook zijn de vloeren uitvoerbaar met vloerwarming.

terrazzo look gietvloer

3. Onderhoudsvriendelijk

Een terrazzo-look gietvloer is niet alleen robuust en slijtvast, maar ook buitengewoon hygiënisch in gebruik. De vloer is naadloos en daarmee vrij van kieren en naden. Door de vloeistofdichte afwerklaag is de vloer eenvoudig reinigbaar. Ook handig: door zijn gemêleerde uiterlijk is dagelijkse vervuiling veel minder snel zichtbaar!

gietvloer terrazzo

4. Altijd uniek

Een terrazzo-look gietvloer wordt net als andere gietvloeren met de hand afgewerkt. Omdat geen steentje hetzelfde is en nagenoeg ontelbaar veel kleurvariaties mogelijk zijn, heeft iedere vloer zijn eigen, unieke tekening.

Een terrazzo-look gietvloer is bij TREU interior specials áltijd maatwerk. Voor een woning aan de Amsterdamse Lauriergracht realiseerden we een custom-made gietvloer in de kleur RAL 9010, ingestrooid met terracotta-gekleurde mineralen. Bekijk hier het project.

Een terrazzo-look gietvloer die mooi blijft

Wat je keuze ook is: wat mooi is, moet mooi blijven, vinden we bij TREU interior specials. Alle kleuren van onze Artificial gietvloer zijn geschikt als basis voor een terrazzo-look gietvloer en in te strooien met steentjes in de kleur van jouw voorkeur. Voor onze gietvloeren worden uitsluitend hoogwaardige componenten en coatings gebruikt die een goede kleurechtheid garanderen, zodat je nog jarenlang geniet van de terrazzo-look gietvloer die je voor ogen hebt.

Vraag hieronder direct onze inspiratiebrochure aan met beschikbare kleuren en gedetailleerde productinformatie:

Bekijk onze Artificial gietvloer

Terug naar blog