Gietvloer kopen: 4 tips bij de aanschaf

Een gietvloer kopen is een investering voor de lange termijn. Om te genieten van een gietvloer die (A) volledig is afgestemd op je design- en comfortwensen en (B) lang in nieuwstaat blijft, delen we hieronder een viertal belangrijke tips bij de aanschaf van een gietvloer.

1. Aromatisch of alifatisch (het kleurbehoud)

Bij de zoektocht naar een geschikte gietvloer ben je vermoedelijk de termen aromatisch en alifatisch tegengekomen. Aromatische gietvloeren zijn voordeliger in aanschaf, maar zijn enigszins gevoelig voor vergeling door toedoen van UV-straling. Alifatische gietvloeren daarentegen zijn kleurvast.

Op gietvloeren in lichtere kleuruitvoeringen worden om de bovengenoemde reden vrijwel altijd alifatische gietvloeren geadviseerd. Op donkergekleurde gietvloeren is eventuele verkleuring nauwelijks zichtbaar en is een aromatische gietvloer meestal interessanter vanuit kostenoverwegingen. Dat geldt ook voor applicaties in ruimtes die niet worden blootgesteld aan zonlicht.

2. De kleurkeuze en afwerkingen (algehele uitstraling)

De kleurkeuze voor gietvloeren is zeer ruim. Naast witte, grijze en zwarte uitvoeringen worden tegenwoordig ook vaak pasteltinten en uitgesproken kleuren toegepast, zowel in uni-kleur als gemêleerde afwerkingen. Bekende en veel gekozen vloerafwerkingen voor gietvloeren zijn betonlook en marmerlook.

Zoek je daarnaast een gietvloer waarop stof of vuil minder zichtbaar is? Kies dan voor een mat uitgevoerde, gemêleerde gietvloer waarin grijstinten zijn verwerkt.

3. De hardheid (het gebruikscomfort)

Heb je de voorkeur voor een vloer met een steenachtig uiterlijk? Dan is een cementgebonden gietvloer, zoals de Ambacht gietvloer, de beste keuze. Liever een zachtere vloer met een hoog loopcomfort? Dan is een gietvloer op basis van polyurethaan, zoals de Artificial gietvloer, juist weer ideaal.

Wil je de looks van een betonvloer met het comfort van een polyurethaan gietvloer? De Artificial Concrete gietvloer combineert het beste van twee werelden.

4. Geschiktheid voor ondergrond (de applicatiemogelijkheden)

Een gietvloer kan worden aangebracht op verschillende ondergronden, zo ook bestaande vloeren. Soms zijn hiervoor voorbewerkingen nodig, zoals bij applicatie op houten vloeren en plavuizen. Klik op de voorgaande links om te zien welke voorbewerkingen er voor de betreffende ondergronden gelden.

Gietvloer kopen? TREU adviseert graag

Met een gietvloer ligt de wereld aan je voeten en wordt eenheid in elke ruimte gecreëerd. Gietvloeren zijn uitermate geschikt voor wonen en werken. TREU interior specials helpt je graag bij het selecteren van een gietvloer die perfect is afgestemd op je gebruiksbehoeften. De gietvloeren van TREU zijn standaard van het type alifatisch.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Of download onze gids met inspirerende foto’s, kleuropties, gedetailleerde productinformatie en prijsindicaties.

Download brochure

Terug naar blog