Altijd een passende uitstraling met een design gietvloer

Een design gietvloer is niet voor niets een geliefde keuze voor wonen en werken. De vloeren passen bij een keur aan stijlen – van modern en industrieel tot landelijk en bohemian. Zijn naadloze aanbreng en strakke look and feel versterken het karakter van elk interieur. Lees hier alles over de verschillende designmogelijkheden voor gietvloeren.

gietvloer

Gietvloer bij project Brand New Day. Type: Artificial

Creëer je eigen look and feel met design gietvloeren

Het design van gietvloeren is volledig aanpasbaar naar je sfeerwensen en gebruiksbehoeften. Een greep uit de mogelijkheden qua look and feel:

De look

Gietvloeren zijn uitvoerbaar in wit, grijs en vrijwel elke andere denkbare kleur. Hiermee kunnen verschillende ambiances worden gecreëerd, van rustgevend en warm tot uitgesproken expressief. Naast de mogelijkheid van een egale kleurafwerking zijn er zeer verrassende vloerconcepten te realiseren door te variëren in kleurgebruik. Enkele veelvoorkomende uitvoeringen voor zowel kunststof als cementgebonden gietvloeren:

  • Betonlook. Gietvloeren zijn uitvoerbaar met een prachtige, gemêleerde betonlook. Door tijdens het applicatieproces twee aangrenzende kleuren te mengen, ontstaat een levendig effect dat veel wegheeft van natuurlijk beton;
  • Instrooien met flakes/granulaatsteentjes. Deze afwerking kent eveneens een rijke kleurverscheidenheid en oogt als Terrazzo. Hiermee haal je het buitengevoel in al zijn ongereptheid naar binnen;
  • Ruimtelijke afbakening. Een entreehal heeft een andere functie dan een werkplek. Een effectieve manier om de vloer naadloos aan te laten sluiten bij het belevingsconcept, is door elke gebruiksruimte of verdieping te voorzien van een eigen, bijpassende kleur. Bovendien valt de prijs per m2 lager uit wanneer meerdere ruimtes tegelijkertijd worden uitgevoerd met een gietvloer;
  • Patronen. Doordat gietvloeren gelegd kunnen worden in een breed kleurenspectrum, is het ook mogelijk om binnen een en dezelfde ruimte meerdere op elkaar afgestemde kleurvlakken op te nemen. Bekijk hiervan een voorbeeld. Deze toepassing is met name in bedrijfsruimtes terug te zien, bijvoorbeeld ter aanduiding van looproutes of het creëren van aparte zit- en loungeruimtes.

ben van berkel trap

Gietvloer bij project PWA301. Type: Ambacht

De feel

Hoewel kunststof en cementgebonden gietvloeren beiden zijn te realiseren in de bovengenoemde vier afwerkingen, verschillen de vloeren op andere zintuigelijke vlakken, met name op het gebied van tast, gehoor en warmte-perceptie.

  • Een cementgebonden gietvloer heeft een steenachtige uitstraling. Zonder vloerverwarming voelt de vloer enigszins koud aan. De vloer is oersterk en heeft de hardheid van een tegelvloer;
  • Een kunststof gietvloer heeft de elasticiteit van een vinylvloer. Een kunststof gietvloer op basis van polyurethaan is veerkrachtig en biedt van nature een hoge mate van loopcomfort en contactgeluiddemping. Dit type vloer voelt iets warmer aan dan de cementgebonden variant en is eveneens uitvoerbaar met vloerverwarming.

Een design gietvloer voor elk interieur

Of je nu op zoek bent naar een design gietvloer voor particulier of zakelijk gebruik: door zijn strakke look and feel trekt de vloer altijd de aandacht. We helpen je graag bij het selecteren van een hoogwaardige gietvloer die perfect is afgestemd op je woon- en comfortbehoeften.

Alvast inspiratie opdoen? Vraag hieronder direct onze inspiratiebrochure aan met beschikbare kleuren en gedetailleerde productinformatie:

Download brochure

Terug naar blog