Gietvloer kantoor: voor een modern én toekomstbestendig ingerichte werkplek

Hoewel thuiswerken een vlucht heeft genomen, voelt voor veel mensen het kantoor als thuiskomen (allicht nog meer dan voorheen). In het bieden van een comfortabele werkplek legt een PU gietvloer een goed fundament voor aangenaam werken. Hier lees je waarom en wat er zoal mogelijk is.

Hoog gebruikscomfort

91 TREU - wallcover kantoor kantineEen vloer waarop zoveel wordt gelopen als een kantoorvloer, vraagt om een hoog gebruikscomfort. Op meerdere fronten voorziet een PU gietvloer hierin:

  • Door zijn flexibele, licht-elastische samenstelling en opbouw biedt de vloer het nodige loopcomfort. Het maakt de vloer ook enigszins geluiddempend, wat de productiviteit op kantoor ten goede komt;
  • Doordat de vloer geheel naadloos wordt aangebracht en is voorzien van een vloeistofdichte afwerklaag, is deze zeer onderhoudsvriendelijk en makkelijk reinigbaar.

Uiteenlopende designmogelijkheden

Met het brede kleurenpallet (wit, grijs, zwart en vrijwel elke andere denkbare kleur) waarin gietvloeren verkrijgbaar zijn, is het design volledig aanpasbaar aan de sfeer- en brandingswensen op kantoor.

Naast prachtige gemêleerde effecten zoals een beton-, marmer- en terrazzolook zijn mooie en praktische ruimtelijke afbakeningen te creëren. Het wordt hiermee mogelijk om de vloer naadloos te laten aansluiten bij het belevingsconcept. Bijvoorbeeld door elke ruimte – van entreehal tot vergaderruimte – van een eigen bijpassende kleur en/of afwerking te voorzien.

Mooi houden wat mooi is

terrazzolook pvc vloer

Wanneer er onverhoopt gemorst wordt of iets op de grond valt, ontstaan bij andere vloertypen, zoals tegels en houten vloeren, al snel barsten of beschadigingen. Op een PU gietvloer is hier niet snel sprake van dankzij zijn unieke laagopbouw en licht-elastische karakter.

Met de juiste afwerklaag en voorzorgsmaatregelen blijft een gietvloer ook bij intensief gebruik in goede conditie. Scheurvorming en gebruikssporen zoals krassen kunnen nooit 100% worden uitgesloten, maar zijn met de juiste omgang en keuzes eenvoudig te beperken:

  • Met een schoonloopmat worden veroorzakers van krasjes, zoals zand en steentjes, zoveel mogelijk buiten de deur gehouden;
  • Op matte gietvloeruitvoeringen zijn gebruikssporen sowieso minder zichtbaar dan op hoogglansafwerkingen;
  • Door zijn elastische karakter vormt een PU gietvloer zich beter naar een ietwat onregelmatige ondergrond dan een cementgebonden gietvloer. Scheurvorming door krimp- en uitzetspanningen is dus minder snel aan de orde. Dit effect wordt versterkt door de gietvloer te voorzien van een scheuroverbruggend membraan. In verband met nivellering wordt overigens standaard aanbevolen om een gietvloer aan te brengen op een goed geëgaliseerde ondergrond.

Een designgietvloer voor elke kantoorruimte

Zijn strakke look and feel en comfortabele gebruikseigenschappen maakt de Artificial gietvloer van TREU interior specials de ideale projectvloer. We helpen je graag bij het selecteren van een hoogwaardige gietvloer die perfect is afgestemd op je wensen en behoeften op kantoor!

Wil je alvast inspiratie opdoen? Vraag direct onze brochure aan met beschikbare kleuren en gedetailleerde productinformatie:

Vraag onze gietvloeren brochure aan

Terug naar blog