Gietvloer of marmoleum, wat zijn de verschillen?

Met de keuze voor een vloer die gemakkelijk is schoon te houden én in veel kleuren kan worden gelegd, kom je voor wonen en werken al snel uit bij een gietvloer of marmoleum. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen? En wat is voor jou de beste keuze? Lees snel verder om te kijken welke vloer bij jou past.

Toepassingen van marmoleum en gietvloeren

Zowel marmoleum als gietvloeren zijn goed bruikbaar in openbare ruimtes en gaan lang mee. Gietvloeren zijn echter breder toepasbaar. Zo is een gietvloer met een vloeistofdichte afwerking geschikt voor licht vochtige omgevingen zoals sanitaire ruimtes. Vanwege het minimale onderhoud, grote gebruiksgemak en de strakke uitstraling zie je gietvloeren ook steeds meer terug in woningen.

Wel of geen naden

Marmoleum wordt gelegd in banen en is dus nooit helemaal naadloos, tenzij het een kleine ruimte betreft. Gietvloeren hebben, hoe groot of klein het vloeroppervlak ook is, geen naden. Hoewel marmoleumvloeren relatief eenvoudig schoon te houden zijn, kan er altijd vuil ophopen in de naden. Een gietvloer heeft dat probleem niet.

Bijzondere uitstraling

Gietvloeren zijn voor kantoren, (zorg)instellingen, hotels, restaurants en andere werk- en verblijfsomgevingen goed toepasbaar, maar ook woningen geef je er een mooie uitstraling mee.

De kleuropties zijn voor zowel gietvloeren als marmoleumvloeren heel divers, maar met een gietvloer zijn meer bijzondere en eigentijdse effecten mogelijk. Denk aan een betonlook, marmerlook of een strakke unikleur uitvoering. Een gietvloer omvat alles om de unieke uitstraling te krijgen die helemaal bij je past.

Kosten voor marmoleum of een gietvloer

Een marmoleumvloer kost meestal tussen de €25,- en €55,- per m2. Daarmee is deze vloer goedkoper dan een gietvloer waar de prijzen doorgaans tussen de €60,- en €80,- liggen. De kosten hangen verder af van het aantal m2, de huidige ondervloer, benodigde voorbewerkingen en de gewenste uitvoering.

Gietvloeren van TREU

Gietvloeren geven iedere ruimte een mooie en strakke look & feel. Zijn vele afwerkingsmogelijkheden, gebruiksgemak en duurzame karakter maken de gietvloer tot een unieke vloer die zijn weerga niet kent. We denken graag met je mee om te komen tot de gewenste vloer. Vraag dus vandaag nog een gietvloer offerte aan!

Meer over TREU gietvloeren

Terug naar blog