PU gietvloer kleuren – mogelijk in alle RAL- en NCS-kleuren

Bij een gietvloer denk je waarschijnlijk al snel aan een strakke grijze vloer. Gietvloeren zijn echter in onnoemelijk veel andere kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Het kiezen van de juiste kleur voor je woon- of werkomgeving is erg belangrijk. We zetten daarom de verschillende mogelijkheden voor je op een rij.

Kleurmogelijkheden voor een PU gietvloer

De kleur van je gietvloer is heel bepalend voor de uitstraling van de ruimte. Maar of je nu gaat voor een gewaagde kleur of een industriële look, voor iedere kleurwens zijn er passende mogelijkheden. Een PU gietvloer van TREU interior specials is namelijk in iedere RAL- en NCS-kleur beschikbaar. Er zijn talloze kleuruitvoeringen mogelijk:

  • Uni-kleur gietvloer. Dit is een effen vloer zonder patroon. Door het gebruik van één kleur creëer je een strakke, neutrale uitstraling in het interieur. Hierdoor zijn uni-kleur gietvloeren geschikt in allerlei interieurstijlen;
  • Gemêleerde betonlook. Een betonlook gietvloer heeft een bijzondere, natuurlijke uitstraling. De typische look ontstaat door het mengen van twee aangrenzende kleuren tijdens het applicatieproces;
  • Gietvloer met flakes. Bij deze kleuruitvoering worden er tijdens de applicatie gekleurde vlokken in de nog natte PU gietvloer van een contrasterende kleur gestrooid. Dit geeft een speels en decoratief effect.

Kleurbehoud van een PU gietvloer

Het voordeel van een alifatische gietvloer is dat deze niet verkleurt bij blootstelling aan zonlicht, in tegenstelling tot een aromatische PU gietvloer. Vangt je woning of kantoor veel zonlicht? Dan is dus het de moeite waard om te investeren in een alifatische PU gietvloer. Zo voorkom je dat je na een aantal jaar de vloer van een nieuwe toplaag moet voorzien omdat de kleur is vervaagd.

PU gietvloeren: ideaal voor woon- en kantoortoepassingen

PU gietvloeren zijn…

Deze voordelen maken de vloer uiterst geschikt voor woningen en kantoren.

De juiste kleur PU gietvloer kiezen

TREU interior specials helpt je graag bij het selecteren van de juiste kleur gietvloer die voldoet aan al je gebruikswensen.

Vraag hieronder direct onze inspiratiebrochure aan met een overzicht van vaak toegepaste kleuren en andere relevante productinformatie:

Download brochure

Terug naar blog