Gietvloer met vlokken, spikkels of flakes: altijd een uniek DNA

Gietvloeren zijn zeer veelzijdig en verkrijgbaar in een groot aantal uitvoeringen, waaronder met vlokken, spikkels en flakes. Met de vele kleuruitvoeringen kun je alle kanten op: van een rustig en ingetogen effect tot levendig en uitbundig. De applicatie is een vak apart, maar het resultaat mag er zijn en is altijd uniek. Laat je inspireren door de mogelijkheden.

Hoe werkt het aanbrengen van vlokken, spikkels en flakes op gietvloeren?

Gietvloeren worden in vloeibare staat aangebracht bovenop de bestaande vloer of ondergrond. Door gekleurde vlokken, spikkels of flakes in de nog niet uitgeharde kunsthars te strooien, krijgt de vloer een wat speelser karakter. Je kunt hierbij zelf de kleurencombinatie bepalen om de vloer naar persoonlijke wens te decoreren. (We adviseren je graag over goed matchende kleurencombinaties, afgestemd op je interieur!)

Speciale techniek

Het instrooien is een vak apart en vereist een speciale techniek. Het proces lijkt enigszins op een confettikanon waarbij confetti langzaam neerdaalt. De decoflakes worden immers omhoog geworpen en dwarrelen op de nog natte vloerlaag neer om er vervolgens te hechten. Daarbovenop volgt een transparante coating voor optimaal behoud van het decoratieve effect.

De voordelen van deze uitvoering

  • Altijd een uniek resultaat. Vanwege bovengenoemde instrooitechniek heeft elke gietvloer met vlokken, flakes of spikkels zijn eigen ‘fingerprint’. Het levert een intrigerend schouwspel op waar je eindeloos naar blijft staren;
  • Flexibeler dan steentapijt. Gietvloeren met instrooimateriaal worden meestal gemaakt van PU hars (zoals de Artificial en Artificial concrete gietvloer). Dit type vloeren staat bekend om zijn lichte demping en prettige loopcomfort;
  • Optisch minder gevoelig voor vuil. Op een gemêleerde ondergrond valt vuil veel minder op. Dat maakt deze vloer ideaal voor intensief belopen ruimtes.

terrazzo look gietvloer

Welke effecten zijn met instrooi vlokken te creëren?

  • Nostalgisch. Ken je ze (nog), die typische vloeren met lichtgekleurd binnenwerk en donkere randen die je in veel entreehallen van jaren ’30-woningen tegenkomt? Ben je gecharmeerd van deze uitstraling? Dan is een terrazzo-look gietvloer precies wat je zoekt;
  • Minimalistisch. Is ‘less is more’ jouw credo? Met een bescheiden hoeveelheid kleurvlokken is een fraai en subtiel elegant effect te realiseren. Ook stijlvol minimalistisch: een witte gietvloer ingestrooid met zwarte en/of grijze vlokken en vice versa;
  • Landelijk. Instrooimateriaal in natuurlijke tinten zoals zandachtig beige, mosgroen en terracotta geven op gietvloeren in aangrenzende basiskleuren een onmiskenbaar landelijk gevoel. Deze uitvoering weerspiegelt goed de rijke kleurenverscheidenheid en ongereptheid van buiten.

Een decoratieve gietvloer afgestemd op je gebruikswensen

Spreekt een gietvloer met flakes, vlokken of spikkels je aan? TREU interior specials helpt je graag bij het selecteren van een decoratieve gietvloer die zowel qua kleuruitvoering als gebruik perfect is afgestemd op je gebruikswensen.

Ontdek via de button hieronder onze gietvloeren en afwerkingsmogelijkheden.

Bekijk onze gietvloeren voor wonen en werken

Terug naar blog