Kosten PVC-vloer inclusief egaliseren en leggen

Oriënteer je je op een PVC-vloer en ben je benieuwd naar de kosten inclusief egaliseren en leggen? In deze blogpost maken we je bekend met de prijsopbouw van een PVC-vloer, zodat je een idee hebt wat je kunt verwachten qua kosten.

Factoren die van invloed zijn op de kosten

De uiteindelijke prijs voor een PVC-vloer inclusief egaliseren en leggen is afhankelijk van onderstaande factoren:

  • Het legpatroon. Bij speciale legpatronen, zoals visgraat of Hongaarse punt, is er bij de plaatsing sprake van meer snijverlies en arbeidstijd dan het rechte planken-patroon. Houd bij speciale uitvoeringen rekening met hogere applicatiekosten;
  • Het vloeroppervlak. Het loont om een groter vloeroppervlak, bijvoorbeeld meerdere ruimten, tegelijkertijd van een PVC-vloer te voorzien. Niet alleen valt de prijs per m2 op die manier lager uit, je creëert op deze manier direct meer eenheid in het interieur;
  • Eventuele voorbewerkingen. Niet op elke ondergrond of bestaande vloer kan direct een PVC-vloer geplaatst worden. In sommige gevallen is met behulp van egalisatie- of reparatiemiddelen de ondergrond geschikt te maken voor dit doel. In andere situaties is het beter om de bestaande vloer eerst te verwijderen. Houd in het laatste geval rekening met verwijderings- en afvoerkosten.

Kosten PVC-vloer

De prijs inclusief leggen voor de projectkwaliteit PVC-vloeren van TREU interior specials bedraagt tussen de €45 en €55 per m2 excl. btw. Onder de 50 m2 wordt er een toeslag gerekend. Hierbij wordt uitgegaan van een voldoende vorm- en drukvaste ondervloer. Is egaliseren ook nodig? Vraag naar een prijsindicatie voor egaliseren.

Voordelige vloeroplossing

De kosten van een PVC-vloer inclusief egaliseren en leggen zijn over het algemeen voordeliger dan andere projectvloeroplossingen. Zo kent het aanbrengen van een PU-vloer of cementgebonden gietvloer meer (voor)bewerkingen en is de verwerkingstijd langer, wat zijn weerslag heeft in de prijs. De richtprijzen voor laatstgenoemde vloeren bedragen respectievelijk € 75-85 en € 55-75 per m² excl. btw. Op de genoemde prijzen zijn voorwaarden van toepassing.

Wil je een gerichte prijsopgave van ons ontvangen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte.

Inspiratie opdoen?

Creëer een prachtige vloer voor wonen of werken met onze PVC-vloeren. Meer inspiratie opdoen?

Download PVC-vloeren brochure

Terug naar blog