“Ultieme transparantie in de geest van Ben van Berkel” [Interview]

Werken in kantoorpand PWA301 is werken in een inspirerende kantooromgeving waarbij al je zintuigen worden geprikkeld. Met raamdecoratie en diverse vloeroplossingen van TREU interior specials onderging het voormalige Randstad-kantoor in Apeldoorn een metamorfose tot shared office concept.

Mike Verhoeven, eigenaar van SteenGoed & Partners, de vastgoedonderneming die het pand beheert, vertelt wat er aan de projectrealisatie voorafging.

Een kantoorruimte met een hotelbeleving

pwa interieur
De interieurkeuzes weerspiegelen een uniek samenspel van binnen en buiten.

Het nieuwe kantoorconcept biedt luxe kantoorruimtes en strak ingerichte ‘shared’ ontmoetingsplekken in verschillende vloeroppervlakten. Met gedeelde faciliteiten waaronder trendy lounges en meeting spaces, een luxe koffiecorner en overdekte parkeerplekken, wordt een heuse hotelervaring geboden, waarbij volledige ontzorging centraal staat.

Die hospitality gedachte komt direct tot uiting in het transparante karakter van het pand zelf, naar ontwerp van niemand minder dan Ben van Berkel. De meesterarchitect, die onder meer de Erasmusbrug en het station van Arnhem heeft ontworpen, staat bekend om de prachtige zichtlijnen, het samenspel tussen binnen en buiten en de openheid die zijn bouwprojecten sieren.

Ode aan Ben van Berkel

pwa kantine pantry
De luxe koffiecorner in de kenmerkende nieuwe huisstijlkleuren.

Bij de herinrichting van het pand is een ode gebracht aan Van Berkels gedachtegoed, vertelt Mike. Expliciet, door een verdieping naar hem te vernoemen en een andere verdieping vorm te geven met de Erasmusbrug als terugkerend thema, maar ook op subtiele wijze. “Bij het nieuwe concept hebben we gezegd: we willen de transparantie van het gebouw volledig doortrekken naar het interieur. De transparant-blauwe tint en aluminium afwerking van de raampartijen voelen nu één met de blauwgroene kleurschakeringen die zo sterk terugkomen in de interieur specials van TREU.”

Eenheid in het interieur

Deze eenheid in het interieur komt voort uit een ingenieuze kleurafstemming en materiaalkeuze, met de architectonische Ben van Berkel trap met vide als ultieme verbinder.

Het was natuurlijk van belang dat de kleuren exact hetzelfde naar voren zouden komen op alle verschillende interieurelementen en materialen. Gelukkig wist TREU goed hoe dit met print gerealiseerd kon worden.

ben van berkel trap De karakteristieke Ben van Berkel trap met vide.

Grijze gietvloer

Bij de hoofdingang, hal, loungeruimte en pantry is gekozen voor een grijze gietvloer uit de Ambacht collectie. Met zijn industriële look werd een verbinding gemaakt met het beton en glas aan de buitenzijde van het pand. “Een mooie, onderhoudsvrije vloer die het kantoorpand een nette uitstraling geeft”, aldus Mike. “De kleuruitvoering matcht bovendien goed met de karpetten en houten afwerkingen in het gebouw.”

pwa hoofdingang
De transparante hoofdingang: before and after.

Tapijt met vlakverdelingen

De hal en de kantine zijn opgesierd met vloerkleden uit de Object Carpet collectie, bestaande uit blauwgroene vlakverdelingen die elkaar op speelse wijze overlappen. “Een prachtige vinding van Marcel Schouten van Facd”, licht Mike toe. “Het lijkt alsof er meerdere karpetten over elkaar heen liggen, wat resulteert in een fris en modern ogend geheel”, vervolgt Mike. Hetzelfde bonte dessin komt – wederom om de eenheid te versterken – terug op het kamerbrede printtapijt dat TREU verzorgde in de gedeelde overlegruimte.

pwa301 hal
De hal: before and after.

Multifunctionele vitrage

De rijke dynamiek van kleuren en materialen is ook zichtbaar in de 600 cm hoge vitrages in de welkomsthal. Mike: “Een eyecatcher die niet alleen de hoogte van de ruimte accentueert en akoestisch een bijdrage levert, maar door zijn blauwgroene kleurverloop tevens de blinde muur erachter aan het zicht onttrekt. De gradiënt naar wit symboliseert een natuurlijke, luchtige beweging naar de bovenverdiepingen.”

pwa 301 loungeruimte
De loungeruimte bij binnenkomst: before and after.

Een traploper van geweven kwaliteit

Tot slot is er een traploper geplaatst van geweven kwaliteit. “Een flink karwei om te leggen, maar dankzij TREU en diens samenwerking met Novo Projectstoffering vakkundig gerealiseerd”, besluit Mike.

Al met al een knap staaltje vakwerk van alle betrokken partijen.

vergaderruimte pwa 301 De vergaderruimte: before and after.

Marcel Schouten van Facd verzorgde de uitvoering van dit project.

Werk samen met TREU

Wil je ook samenwerken? Met brede expertise op het gebied van wand- en vloerspecials voor de projectinrichting ondersteunt TREU interieurarchitecten bij het creëren van de juiste tone of voice in zakelijke en publieke interieurs.

Meer weten?

Zo werkt TREU

Terug naar blog