Goed alternatief voor een gietvloer

Een gietvloer is strak, hygiënisch, onderhoudsarm en kent bijna oneindig veel mogelijkheden en toepassingen. Maar hoe prachtig deze vloeren ook zijn, er kunnen meerdere redenen zijn om te kiezen voor een alternatief voor een gietvloer. Zo kost de aanleg van gietvloeren bijvoorbeeld relatief veel tijd vergeleken met veel andere vloeren. Daarnaast hangt er een wat hoger prijskaartje aan en is wisselen van de vloer minder eenvoudig. Is er dan goed alternatief voor een gietvloer die én kwaliteit biedt én onderhoudsarm is én er stijlvol uitziet? Jazeker wel!

PVC-vloeren als alternatief

Een PVC-vloer is een bijzonder goed alternatief voor een gietvloer. PVC heeft veel voordelen die bepaald niet onderdoen voor een gietvloer:

  • Het materiaal gaat lang mee en is dus duurzaam;
  • PVC-vloeren zijn onderhoudsarm;
  • Een PVC-vloer is warmtedoorlatend en dus uitermate geschikt voor vloerverwarming;
  • Het is geluiddempend;
  • De kosten voor een PVC-vloer liggen een stuk lager dan voor een gietvloer;
  • Het aanleggen van een vloer is binnen een dag gedaan;
  • Een PVC-vloer is gemakkelijk en snel te vervangen;
  • Een PVC-vloer is een echte kameleon; je kunt vrijwel elke gewenste uitstraling creëren, van hout en terrazzo tot leer en beton.

Industriële uitstraling

Met een PVC-vloer creëer je precies de uitstraling die voor ogen hebt. Zo haal je de industriële uitstraling van beton in huis met een groot formaat PVC-tegel dat om de randen subtiel is afgewerkt. Kies voor een van de mooie kleuren of vormen passend bij je interieur voor de juiste look en feel. Heb je al voor een deel gietvloeren? PVC-vloeren sluiten qua vloerdikte en onderhoud perfect aan op gietvloeren.

Andere alternatieven

En wat nu als we het idee van een gietvloer of een gietvloer-look eens laten varen? Vaak als we eenmaal iets in ons hoofd hebben, is dat onze enige focus, maar het is zeker de moeite waard om toch ook andere mooie alternatieven te overwegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van print tapijt, waarbij we elke gewenst design kunnen maken? Hierin kun je de stijl van je onderneming volledig terug laten komen. Of een uniek ontworpen karpet?

Ervaar gietvloer alternatieven in onze showroom

Welke vloer je ook wilt, bij TREU interior specials denken we graag met je mee. Wat zijn je wensen? Wat zijn je mogelijkheden? Samen met jou gaan we op zoek naar de perfecte vloer. Dus kom langs in onze showroom (op afspraak) en laat je inspireren.

Maak een afspraak

Terug naar blog