Gietvloer repareren – de mogelijkheden

Een gietvloer repareren, wat is daarin mogelijk? Hoewel gietvloeren bekendstaan om hun slijtvastheid, blijven het vloeren waarop geleefd mag worden. Ze bieden – zoals geen enkele andere vloer dat doet – dus geen volledige bescherming tegen beschadigingen. Na verloop van tijd kunnen er krassen en andere slijtageplekken ontstaan die de strakke en egale uitstraling van je vloer tenietdoen. Gelukkig zijn deze slijtageplekken te verhelpen. Hieronder leggen we uit hoe.

Kun je een gietvloer repareren?

Er zijn verschillende manieren waarop je krassen en andere beschadigingen op gietvloeren kunt herstellen:

  • Lichte beschadigingen. Zijn er op den duur kleine krasjes in de gietvloer ontstaan? Wees gerust; deze kunnen veelal nog zonder grote ingrepen worden verholpen. Lichte slijtageplekken zijn met een grondige schrobbeurt vaak onzichtbaar te maken. Hiervoor wordt een witte pad boenmachine geadviseerd. Schakel overigens wel altijd een erkend schoonmaakbedrijf in om deze werkzaamheden uit te voeren;
  • Diepe beschadigingen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij het verschuiven van een meubelstuk of het laten vallen van een zwaar en puntig object kunnen er diepere krassen ontstaan. Deze zijn helaas niet eenvoudig weg te poetsen. Het aanbrengen van een nieuwe toplaag biedt dan in de meeste gevallen soelaas. Nadat de vloer gereinigd en opgeschuurd is, wordt er een nieuwe coating aangebracht waarmee de vloer weer als nieuw oogt;
  • In enkele gevallen kunnen er scheuren in een gietvloer ontstaan, bijvoorbeeld als gevolg van een verkeerd uitgevoerd opstookprotocol bij de ingebruikname van vloerverwarming. Omdat deze beschadigingen ook in de onderlagen zijn doorgedrongen, zal het vervangen van alleen de toplaag niet voldoen en zal de vloer opnieuw gegoten moeten worden.

Ben je benieuwd hoe het renoveren van een beschadigde gietvloer eraan toegaat? Bekijk het hier.

Wat kost een nieuwe toplaag gietvloer?

De prijs per m2 voor het aanbrengen van een nieuwe toplaag hangt af van een aantal factoren: de mate van beschadigingen, de oppervlakte, het type gietvloer en eventuele vloerafwerkingen. Los van de oppervlakte heeft ieder project ook te maken met vaststaande opstart- en uitvoeringswerkzaamheden.

Je gietvloer weer als nieuw

Het renoveren van een gietvloer is specialistisch werk. TREU interior specials beschikt over de juiste kennis en ervaring voor het repareren van gietvloeren. Zo kun je weer jaren met je gietvloer vooruit. Meer weten? TREU interior specials adviseert je graag over de mogelijkheden!

Neem contact op

Terug naar blog