Nieuwe toplaag gietvloer – weer als gloednieuw

Gietvloeren gaan bij normaal gebruik erg lang mee. Toch kan het zijn dat er na verloop van tijd beschadigingen optreden of de kleur wat doffer wordt. Deze manco’s kunnen in veel gevallen gemakkelijk worden verholpen door het aanbrengen van een nieuwe toplaag. Twijfel je of een nieuwe toplaag ook in jouw situatie een goed idee is? Het antwoord op die vraag lees je in dit artikel.

Situaties waarin een nieuwe toplaag uitkomst biedt

In de volgende situaties biedt een nieuwe toplaag uitkomst:

  • Een beschadigde gietvloer. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een beschadiging kan ook bij ‘normaal gebruik’ optreden, bijvoorbeeld tijdens het schuiven van zware meubels of het binnenlopen van zand. In de ontstane groeven blijft gemakkelijk vuil achter dat moeilijk schoon te maken is. Het is daarom belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om krassen te beperken. Zijn er desondanks toch krassen ontstaan, dan is de topcoating eenvoudig te vervangen;
  • De gietvloer is verkleurd. Zonlicht kan ervoor zorgen dat de gietvloer verkleurt. Deze verkleuring is te verhelpen door de toplaag te vervangen. Kies dan gelijk voor een UV-bestendige toplaag. Zo is de vloer beter beschermd tegen het zonlicht en zal de vloer in de toekomst minder snel verkleuren;
  • Een nieuwe look. Ben je toe aan vernieuwing van je interieur? Het is niet nodig om de gehele gietvloer te vervangen wanneer je bent uitgekeken op de huidige kleur. Door een andere kleur topcoating aan te brengen, creëer je precies de uitstraling die je in gedachte hebt.

Een nieuwe toplaag versus een nieuwe gietvloer

Wanneer er (te) diepe beschadigingen in je gietvloer zitten, kan het voordeliger uitpakken om de vloer opnieuw te gieten. Het voordeel daarvan is dat je over een compleet nieuwe vloer beschikt. Zo kun je er weer jaren mee vooruit. Maar de kosten liggen vanzelfsprekend stukken hoger dan alleen het aanbrengen van een nieuwe toplaag.

Het gieten van een nieuwe vloer is gelukkig in veel gevallen niet nodig. Als je gietvloer oppervlakkige beschadigingen heeft, verkleurd is, of je uitgekeken bent op de huidige kleur, dan is het aanbrengen van een nieuwe toplaag voldoende. Na het grondig reinigen en licht opschuren van de bestaande gietvloer wordt de nieuwe toplaag aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat de beschadigingen verdwijnen en de vloer er weer als nieuw uitziet.

Een kwalitatieve, nieuwe toplaag voor je gietvloer

Heb je een gietvloer liggen die beschadigd is of die je van een nieuwe kleur wilt voorzien? TREU interior specials adviseert je graag over de mogelijkheden!

Neem contact op

Terug naar blog