Gietvloer over grindvloer aanbrengen – hoe gaat dat in zijn werk?

De combinatie van grind en kunsthars maken een grindvloer enorm slijtvast. Dit maakt de vloer tegelijkertijd erg lastig te verwijderen. Ben je na een aantal jaar toe aan een nieuwe look in je woning? Dan vraag je je wellicht af of het mogelijk is om een gietvloer over je bestaande grindvloer aan te brengen. In de meeste gevallen is het antwoord ja. Het aanbrengen van een gietvloer over een grindvloer vergt wel een goede voorbewerking van de ondergrond. In dit leggen we uit hoe dit precies in zijn werk gaat.

De voordelen van een gietvloer over een grindvloer

Een grindvloer is lastig te verwijderen. Gelukkig hoeven er geen grote machines aan te pas te komen om de grindvloer uit je woning te breken: een gietvloer kan namelijk eenvoudig over bestaande vloeren, zoals hout, plavuizen en grind worden aangebracht. Een gietvloer is slechts enkele millimeters dik, waardoor de huidige deuren meestal niet ingekort hoeven te worden. Dat scheelt een hoop tijd en stof in huis.

Ligt er een vloerverwarming onder je bestaande grindvloer? Dan hebben we goed nieuws: deze kan gewoon blijven liggen. Het voordeel hiervan is dat het verwarmingsrendement stukken hoger is na het aanbrengen van de gietvloer. Zo bespaar je gelijk op je energiekosten!

Het voorbewerken van de ondergrond

Voordat je een gietvloer over je grindvloer kunt aanbrengen, moet de grindvloer goed voorbewerkt worden. Met behulp van het egalisatiemiddel egaline worden eventuele oneffenheden en scheuren in de ondervloer opgevuld om een vlakke ondergrond te realiseren. Dit is een belangrijke stap omdat de gietvloer zichzelf nivelleert over de grindvloer. Na het voorbewerken van de ondergrond, kan de gietvloer gegoten worden.

Het voorbereiden van de ondergrond en het aanbrengen van een gietvloer over een bestaande grindvloer is specialistisch werk. Laat dergelijke werkzaamheden daarom altijd uitvoeren door een gietvloer specialist. TREU interior specials beschikt over de juiste kennis en ervaring voor het realiseren van een mooi en egaal resultaat. Daarnaast bieden we een standaard productgarantie van 5 jaar op al onze gietvloeren.

Geniet van een nieuwe uitstraling

Ben je uitgekeken op je grindvloer? Geniet van een strakke uitstraling met een gietvloer van TREU interior specials. We maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige componenten voor onze gietvloeren. Zo ben je verzekerd van een prachtig resultaat waar je jarenlang van geniet! We helpen je graag bij het selecteren van een gietvloer passend bij je woon- en comfortbehoeften.

Neem contact op

Terug naar blog