Raamdecoratie inspiratie voor zakelijk en thuis

Op zoek naar inspiratie voor raamdecoratie? Jaloezieën en (rol)gordijnen reguleren de lichtval in een kamer, verbeteren de akoestiek en zijn ideaal voor het aanbrengen van interieuraccenten. Hierdoor past raamdecoratie in verschillende trends en is er alle ruimte om een ruimte naar eigen wens vorm te geven.

1: Vintage: terug van (nooit) weggeweest

Een van de populairste manieren om een ruimte sfeer te geven, is het gebruik van vintage materialen of voorwerpen. Klassieke lampen, oude koffers als bijzettafeltjes en grote, industriële wasbakken zijn stuk voor stuk manieren om zo’n vintage gevoel te creëren. Met de juiste raamdecoratie kan dit vintage gevoel worden onderstreept. Zo krijgt een vintage omgeving met een fluwelen gordijn net dat beetje extra sfeer en geborgenheid.

2: Gebruik van natuurlijke materialen

Een andere niet te missen trend is het gebruik van natuurlijke materialen. Houten elementen zijn bijzonder in trek, waarbij het karakter (ofwel: de look and feel) van het materiaal zoveel mogelijk bewaard blijft en geaccentueerd wordt. Door hout ook in raamdecoratie te gebruiken – bijvoorbeeld houten jaloezieën, waarbij de materialen goed herkenbaar zijn – wordt meer eenheid in de ruimte aangebracht.

3: Rust en harmonie

Ook een belangrijke trend in interieurinrichting is het creëren van rust en harmonie. Hierbij zorgt raamdecoratie op verschillende manieren voor organisatie en focus. Zo kan in een slaapkamer of grote open workspace eenvoudig een kleinere ruimte worden gecreëerd door een gordijn in te zetten als roomdivider. Maar ook voor het dempen van licht of geluid voor optimaal (thuis)werken is raamdecoratie uitstekend geschikt.

Inspiratie voor raamdecoratie die aansluit op je ruimtes

Raamdecoratie is een interieurmiddel bij uitstek om een ruimte echt af te maken. Een goedgekozen (rol)gordijn of jaloezie geeft onmiddellijk een gevoel van warmte. Met een eigen print geeft een raamdecoratie nog meer uniciteit en flair aan een ruimte.

Raamdecoratie is makkelijker aanpasbaar dan veel andere elementen in het interieur. Zeker in een zakelijke omgeving als een hotel is raamdecoratie daardoor een uitstekende manier om te variëren met het gevoel in de ruimte.

Bij TREU interior specials denken we graag met je mee om de juiste keuze voor raamdecoratie te maken. Al onze (rol)gordijnen en houten jaloezieën zijn eenvoudig te reinigen, brandvertragend en vervaardigd uit duurzame materialen.

Meer weten?

Bekijk onze raamdecoratie

Terug naar blog