Maak een ruimte af met hoogpolig karpet

Een hoogpolig karpet is de ideale manier om een stempel op een ruimte te drukken. De levendige textuur van de polen geeft gewicht aan een ruimte en aan het karpet zelf. Door te variëren met verschillende vormen of custom prints kan een hoogpolig karpet helemaal aangepast worden op je wensen.

Wat een hoogpolig karpet doet met een ruimte

Meer nog dan een gewoon karpet geeft een hoogpolig karpet een warm gevoel aan een ruimte. Het maakt een ruimte direct warmer en knusser. Doordat onze karpetten in meerdere vormen beschikbaar zijn, zijn ze goed inzetbaar als ‘statement piece’, die andere vormen in een ruimte subtiel accentueert.

Je combineert een hoogpolig karpet het beste met elementen in een ruimte die ook warmte uitstralen. Dit geldt in zowel particuliere als zakelijke settings:

  • Een hoogpolig karpet gaat in een grote open woonkamer heel goed samen met een klassieke haard of gezellige zithoek. In huis kan een hoogpolig karpet eveneens luxe toevoegen aan een slaapkamer. De warme en zachte ondergrond zorgt voor een uitstekend begin van de dag. Om diezelfde comforteigenschappen zijn ook trappen een veelgekozen plek voor een hoogpolig karpet;
  • Wil je in wachtkamers of ontvangstruimtes een huiselijke sfeer creëren? Ook dan is een hoogpolig karpet een uitstekende keuze.

Voor- en nadelen van een hoogpolig karpet

Een hoogpolig karpet geeft een uitstraling van luxe en warmte, maar past niet zomaar in ieder interieur. Hieronder delen we enkele voordelen en nadelen:

Voordelen

  • Warmte. Een hoogpolig karpet straalt niet alleen warmte uit, maar zorgt ook voor een warme ondergrond, die bovendien heerlijk zacht aanvoelt;
  • Uitstraling. Met een hoogpolig tapijt kun je direct heel nadrukkelijk een ruimte bepalen. Voor een extra effect combineer je een hoogpolig tapijt met een custom print of een kleur die verschillende elementen uit een interieur samenbrengt;
  • Geluiddempend. De hoge polen maken het karpet geluiddempender dan veel andere tapijtsoorten. Op die manier klinkt een ruimte minder ‘hol’.

Nadelen

  • Past niet in elk interieur. Doordat een hoogpolig tapijt nadrukkelijk aanwezig is in een ruimte, past zo’n karpet vaak niet in een modern interieur met scherpe lijnen en veel wit;
  • Lastiger schoon te houden. De opstaande geweven draden zorgen niet alleen voor een zachtere ondergrond, maar ook voor meer volume waar vuil zich kan verzamelen. Hierdoor is het schoonmaken van een hoogpolig tapijt meer werk dan de meeste andere vloeren.

Een hoogpolig karpet voor je interieur

Op zoek naar een hoogpolig karpet voor je interieur? We hebben diverse opties en collecties, variërend van de prachtige karpetten van Object Carpet tot aan custom prints. We denken graag met je mee en hebben gratis stalen beschikbaar om je te helpen met het maken van je keuze.

Doe inspiratie op

Terug naar blog