Gietvloer verven – hoe gaat dat in zijn werk?

Ben je toe aan vernieuwing van je interieur? Je kunt je gietvloer door middel van een andere kleur gemakkelijk een nieuwe look geven. Het verven van je gietvloer, ofwel opnieuw coaten, is een goede manier om je huidige vloer weer helemaal op te frissen. Ontdek hieronder hoe dit precies in zijn werk gaat.

Hoe gaat een gietvloer verven in zijn werk?

Een gietvloer van een andere kleur voorzien? Voor het verven van een gietvloer moet de huidige vloer eerst gereinigd en licht opgeschuurd worden. Dit verbetert de hechting van de gekleurde coating die erop wordt aangebracht. Met het aanbrengen van een nieuwe toplaag worden eventuele oppervlakkige beschadigingen direct verholpen.

Wanneer biedt een gietvloer verven uitkomst?

Een gietvloer verven wordt meestal pas gedaan als de vloer wat is verouderd of verkleurd. In onderstaande situaties biedt het verven van je gietvloer uitkomst:

  • Een nieuwe uitstraling. Gietvloeren hebben een lange levensduur. Is je smaak sinds het aanbrengen van je gietvloer veranderd? Door een andere kleur topcoating aan te brengen, creëer je precies de look die je in gedachte hebt;
  • De gietvloer is verkleurd. Zonlicht kan ervoor zorgen dat de gietvloer verkleurt. Je frist je vloer relatief makkelijk op door hem te verven. Tip: Breng een UV-bestendige toplaag aan. Zo zal de vloer in de toekomst minder snel verkleuren;
  • Een beschadigde gietvloer. Zijn er ondanks zorgvuldig gebruik toch krassen in je gietvloer ontstaan? Het is in veel gevallen niet nodig om je vloer opnieuw te gieten. Een nieuwe (kleur) topcoating zorgt ervoor dat kleine beschadigingen verdwijnen en de vloer er weer als nieuw uitziet.

Laat je gietvloer verven door een specialist

Het aanbrengen van een nieuwe kleur aan je gietvloer is specialistisch werk. Ga je zelf aan de slag, dan riskeer je je gietvloer onherstelbaar te beschadigen. TREU interior specials beschikt over de juiste kennis en ervaring voor het realiseren van een mooi en egaal resultaat. Daarnaast bieden we een standaard productgarantie van 5 jaar op al onze gietvloeren.

Heb je een gietvloer liggen die je van een nieuwe kleur wilt voorzien? TREU interior specials adviseert je graag over de mogelijkheden!

Neem contact op

Terug naar blog