Gietvloer op fermacell – duurzaam, geluidsisolerend en brandwerend

Gietvloeren kunnen eenvoudig over bestaande vloeren worden aangebracht. De bestaande vloer moet in de meest gevallen wel eerst worden voorbewerkt voordat deze geschikt is als ondergrond. Om de ondervloer stabiel en egaal te maken worden in veel gevallen fermacell gipsplaten geplaatst voordat de gietvloer wordt gegoten. In dit artikel leggen we uit waarom er vaak voor een gietvloer in combinatie met fermacell gekozen wordt.

Wat is een gietvloer op fermacell?

Fermacell is zowel een merknaam als een bouwmateriaal dat bestaat uit gipsvezelplaten. Fermacell wordt veel gebruikt als ondervloer wanneer de bestaande vloer niet vlak genoeg is om rechtstreeks een gietvloer op aan te brengen. Wil je bijvoorbeeld een gietvloer over een houten vloer aanbrengen? Dan worden er eerst fermacell gipsvezelplaten geplaatst. Deze platen zijn sterk, vlak en egaal, waardoor de gietvloer gelijkmatig kan worden aangebracht. Naast het egaliseren van de ondergrond, kent fermacell ook nog andere voordelen:

  • Duurzaamheid. Fermacell is gemaakt van natuurlijke materialen, zoals gipsvezel en papiervezel. Dit maakt de gipsvezelplaten 100% recyclebaar;
  • Gezond binnenklimaat. Fermacell voert het vocht in de onderliggende constructie af. Dit voorkomt vochtproblemen zoals schimmel en bacteriën en draagt bij aan een gezond binnenklimaat;
  • Geluidsisolatie. Fermacell heeft een hoge geluidsisolerende werking en vermindert de geluidsoverdracht tussen verdiepingen. Dit is ideaal in appartementen en woningen met jonge kinderen;
  • Brandwerend. Fermacell beperkt vlammen en rookontwikkeling bij een brand. Het draagt daarom bij aan de brandveiligheid van een gebouw.

Hoe gaat het aanbrengen van een gietvloer op fermacell in zijn werk?

Bij het aanbrengen van de gietvloer over een bestaande vloer, worden er eerst fermacell gipsvezelplaten aangebracht en op verschillende plekken vastgeschroefd. Daarna worden de sleuven vakkundig dichtgemaakt voor een strak resultaat. Bovenop de fermacell ondervloer wordt de gietvloer aangebracht.

Het aanbrengen van een gietvloer op fermacell is een secuur proces. Het is daarom aan te raden om een ervaren gietvloer specialist in te schakelen voor het aanbrengen ervan. Bij TREU interior specials beschikken we over de kennis en ervaring voor het realiseren van een strak resultaat.

Een kijkje achter de schermen

Wil je meer weten over het aanbrengen van een gietvloer over fermacell? Bekijk hier het project waarbij TREU interior specials een gietvloer over een bestaande houten vloer gerealiseerd heeft met behulp van fermacell.

Hoogwaardige gietvloeren van kwalitatieve materialen

Wil je een gietvloer over je bestaande vloer aanbrengen? Bij TREU interior specials maken we uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen en coatings om een kwalitatieve gietvloer te garanderen. Meer weten? We adviseren je graag over de mogelijkheden!

Neem contact op

Terug naar blog