Gietvloer kleuren RAL – ga voor meer eenheid in het interieur

Gietvloeren zijn in veel kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. De kleur van de gietvloer is erg bepalend voor de uitstraling van je woning. Je wilt daarom dat deze goed bij de rest van je interieur past. Hier komt het kleurmatchingsysteem RAL goed van pas. Dit systeem definieert kleuren voor interieurproducten zoals verf, behang, gordijnen en gietvloeren.

In dit artikel leggen we uit hoe je jouw (ideale) gietvloer kleuren kunt matchen met de rest van je interieur met behulp van het RAL-kleurensysteem.

De voordelen van RAL-kleuren voor gietvloeren

RAL is een coderingssysteem om kleuren te definiëren. De kleuren in dit systeem zijn nauwkeurig vastgesteld en worden door interieurbedrijven wereldwijd gebruikt in meubilair, wand- en vloeroplossingen. Zo hoeven er geen kleurmonsters meer te worden uitgewisseld om exact dezelfde kleur te realiseren. Elke kleur krijgt een bepaalde codering, zodat je later precies weet welke kleur gebruikt is. Dit heeft veel voordelen:

1. Eenheid in je interieur

Je wilt graag dat je woning een samenhangend geheel is dat eenheid uitstraalt. Een goede manier om dit te realiseren is door kleuren meerdere keren in je interieur terug te laten komen. Een RAL-kleuruitvoering van een gietvloer matcht hierdoor eenvoudig met de rest van je interieur. Het voordeel van RAL-kleuren is dat onder andere verf, behang, deuren, kozijnen en gordijnen meestal in exact dezelfde kleur verkrijgbaar zijn.

2. Altijd dezelfde kleur

In bijna alle bedrijven in de interieurbranche worden RAL-kleuren toegepast. Dit maakt het eenvoudig om na verloop van tijd weer de juiste kleur te verkrijgen. Wil je na een aantal jaar de muur in dezelfde kleur overschilderen? Of een nieuw meubelstuk in dezelfde kleur als je gietvloer aanschaffen? Aan de hand van het RAL-nummer weet je zeker dat de kleur goed matcht.

3. RAL-kleurenwaaier

Ben je er nog niet uit welke kleur gietvloer je in huis wilt? Dan is het verstandig om een RAL-kleurenwaaier met kleurstalen te gebruiken. Hiermee kun je verschillende tinten en kleuren naast elkaar leggen en de verschillen goed zien. Heb je hulp nodig? TREU interior specials ondersteunt je graag bij het selecteren van de juiste kleur gietvloer die voldoet aan al je interieurwensen. We ontvangen je graag (op afspraak) in onze gietvloer showroom om gietvloer(kleur)en te bekijken.

Kleurmogelijkheden voor een gietvloer

Of je nu gaat voor een uitgesproken kleur of juist een kalme Scandinavische interieurstijl; voor elke ruimte zijn er passende kleurmogelijkheden. De gietvloeren van TREU interior specials zijn niet alleen in elke RAL-kleur, maar ook in alle NCSkleuren verkrijgbaar.

Download hieronder onze brochure met een overzicht van vaak toegepaste kleuren, sfeerbeelden en relevante productinformatie.

Download brochure

Terug naar blog