PVC Hongaarse punt – altijd een puntgaaf resultaat

Een PVC-vloer uitvoeren in een Hongaarse punt-legpatroon is immer een goed idee. Hiermee haal je de looks van traditionele hout- of tegelvloeren in huis, met het gemak en comfort van PVC-vloeren. Hongaarse punt PVC-vloeren vallen direct op door hun authentieke en luxe voorkomen en zijn een mooie toevoeging aan elk interieur.

Verbijzonder de ruimte met PVC Hongaarse punt

Kenmerkend aan een Hongaarse punt PVC-vloer is zijn bijzondere en tijdloze legpatroon. De schuin gelegde planken vormen tezamen een patroon vol punten waarmee een mooie zigzagstructuur ontstaat.

De Hongaarse punt heeft een chic imago; al in de 16de eeuw werd het toegepast in herenhuizen en paleizen. Vandaag de dag beleeft de vloer zijn renaissance. Nog altijd even chic als de dagen van weleer, maar dankzij de uitvoeringen in PVC nu bereikbaarder en eenvoudiger te leggen dan ooit.

Het verschil tussen Hongaarse punt en visgraat

Hongaarse punt PVC-vloeren lijken enigszins op visgraat PVC vloeren, met als belangrijkste verschil dat de punten bij de Hongaarse punt wél tegen elkaar aan komen en bij een visgraatpatroon niet. Het legmotief oogt bovendien rustiger en strakker, doordat de bovenzijden van de planken exact op elkaar aansluiten in een hoek van 45 graden. (Bij een visgraatvloer ligt de kopse kant van de ene plank tegen de lange kant van de andere plank.)

hongaarse punt visgraat

Links Hongaarse punt legmotief, rechts visgraat legmotief.

PVC Hongaarse punt vloeren zijn verkrijgbaar in uiteenlopende uitstralingen; denk aan verschillende in het kleurenpalet of in de houttekening.

Het comfort van PVC-vloeren

Begrijpelijkerwijs wil je van een vloer met zo’n bijzondere verschijning lang kunnen genieten. PVC-vloeren bieden veel gebruiksgemak en zijn zeer onderhoudsvriendelijk:

  • Ze zijn door hun vochtbestendige karakter goed toepasbaar in keukens, badkamers en toiletruimtes;
  • Ze matchen goed met vloerverwarming. Het materiaal houdt warmte vast, waardoor je fors kunt besparen op de stookkosten;
  • Ze zijn licht-elastisch, wat positief bijdraagt aan het loopcomfort en de akoestiek;
  • Ze zijn nat reinigbaar en bestand tegen een groot aantal huishoudchemicaliën.

Professionele legservice bij TREU interior specials

Heb je een PVC Hongaarse punt vloer op het oog? Het strak leggen van deze vloer vergt een vakkundig oog. Laat je nieuwe vloer professioneel en snel leggen via onze legservice. Hiermee ben je verzekerd van garantie en vakwerk. Ook het verwijderen van de oude vloer kan TREU interior specials verzorgen. Meer weten?

Laat je verwonderen door alle mogelijkheden en bekijk inspirerende beelden. Download nu onze brochure over PVC-gietvloeren.

Download onze brochure

Terug naar blog