Gietvloer zelf leggen een goed idee?

Een gietvloer is een stijlvolle keuze voor je woning. Maar kun je een gietvloer zelf leggen of is het verstandiger om het aan een expert over te laten? Een terechte vraag; je kunt immers kosten besparen door zelf aan de slag te gaan. Toch raden we je dit af. Er komt veel kijken bij het aanbrengen van een gietvloer en het vereist de juiste kennis en ervaring om een strak resultaat te garanderen. We leggen hieronder uit waarom je het aanbrengen beter aan een gietvloer specialist overlaat.

De nadelen van het zelf leggen van een gietvloer

Het lijkt misschien eenvoudig wanneer je een instructievideo bekijkt of de handleiding leest, maar het aanbrengen van een gietvloer is zeer specialistisch werk. Zorgen voor een gelijkmatige verdeling en uitharding vereist specifieke kennis over de ondergrond en het applicatieproces. Het resultaat is afhankelijk van de nauwkeurigheid waarmee de vloer wordt aangebracht. De minste fouten kunnen voor oneffenheden zorgen, wat de strakke uitstraling van de gietvloer tenietdoet.

Ga je zelf aan de slag? Dan riskeer je een gietvloer die niet strookt met je verwachtingen. Het aanleggen van een gietvloer is een investering voor de toekomst. Het zou dus erg zonde zijn als de applicatie ervan te wensen overlaat. Ook kunnen de renovatiekosten om de vloer te herstellen flink oplopen. Het is daarom verstandig om het aanbrengen van je gietvloer over te laten aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een egale gietvloer waar je nog jarenlang van geniet!

Garantie

Het uitbesteden van je gietvloer heeft nog meer voordelen: de garantie. Ontstaan er na korte tijd oneffenheden die bij normaal gebruik niet voor mogen komen, dan kun je aanspraak maken op de garantie. Heb je de vloer zelf gelegd? Dan ben je ook zelf verantwoordelijk voor de schade. Bij TREU interior specials kun je rekenen op een standaard productgarantie van 5 jaar op alle gietvloeren.

Laat het aan de gietvloer specialist over

Bij TREU interior specials ben je aan het juiste adres voor professionele projectstoffering. Het inrichten van interieurs doen we al meer dan 30 jaar en altijd met één doel: het vinden van de perfecte balans tussen uitstraling, functionaliteit, vorm en budget. We beschikken over de kennis en ervaring voor het realiseren van een stijlvol en egaal resultaat. Dat begint met goed en eerlijk advies. We lopen samen door het applicatieproces heen, zodat je precies weet welke (aanvullende) opties mogelijk zijn en tegen welke kosten.

Ben je op zoek naar een gietvloer voor in je woning? TREU interior specials helpt je graag bij het selecteren en aanbrengen van de juiste gietvloer die voldoet aan al je gebruikswensen.

Neem contact met ons op

Terug naar blog