Gietvloer reinigen: hoe pak je dat het beste aan?

Heb je een prachtige nieuwe gietvloer laten aanleggen in je woning? Dan wil je er natuurlijk zorgvuldig mee omgaan, zodat je er nog lang van kunt genieten. Gelukkig zijn gietvloeren zeer gebruiksvriendelijk, slijtvast en onderhoudsarm. Het is wel belangrijk dat gietvloeren op de juiste manier en met de juiste middelen worden gereinigd. Ontdek hieronder hoe je dit het beste aanpakt, zodat je in een handomdraai weer van een mooie schone vloer geniet. 

Hoe reinig je je gietvloer?

Ondanks hun slijtvaste karakter zijn gietvloeren niet volledig krasbestendig. Gelukkig kun je met goed onderhoud krassen tot een minimum beperken en de levensduur aanzienlijk verlengen.

Hoe vaak onderhoud nodig is, hangt af van de gebruiksintensiteit. Merk je dat er zand en ander vuil op je vloer ligt? Dan is droge reiniging verstandig. Zand en kleine steentjes kunnen bij wrijving met de gietvloer immers krassen veroorzaken. Ook is het raadzaam om eens in de week de vloer te dweilen met een vlakmop en water. Is water niet voldoende voor het reinigen van je gietvloer? Gebruik dan een zeepvrij reinigingsmiddel.

Geschikte reinigingsproducten voor gietvloeren

Reinig gietvloeren uitsluitend met pH-neutrale reinigingsproducten die ook zeepvrij zijn. Dit is belangrijk omdat zeep en olieachtige reinigingsmiddelen een vettige laag op je vloer achterlaten. Dit geeft niet alleen een waas, maar trekt ook vuil aan.

Vermijd allesreiniger, groene zeep en chloorhoudende reinigingsmiddelen bij het schoonmaken van je gietvloer. Dit kan de toplaag van de vloer aantasten. Vervang schuurmiddelen voor een vochtig microvezeldoekje om krassen te voorkomen.

Do’s en don’ts voor het reinigen van je gietvloer

Naast het regelmatig schoonmaken van de vloer zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat je gietvloer jarenlang mooi blijft:

  • Door een schoonloopmat bij de entree te plaatsen, houd je de meeste zand- en stofdeeltjes buiten de deur en voorkom je dat er bij wrijving met de vloer krassen ontstaan;
  • Plaats beschermdoppen onder je meubilair om krasvorming te voorkomen. Probeer daarnaast je meubels op te tillen in plaats van te verschuiven;
  • Maak je gebruik van een bureaustoel? Schaf dan een transparante bureaumat aan zodat de zwenkwielen geen kans hebben om krassen achter te laten.

Een gietvloer van hoogwaardige kwaliteit

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke gietvloer van hoogwaardige kwaliteit? Of heb je vragen over het onderhoud? TREU interior specials adviseert je graag!

Neem contact op

Terug naar blog