Waarom voor een gietvloer in antraciet kiezen?

De kleur van de gietvloer heeft veel invloed op de uitstraling van de ruimte. Een gietvloer in antraciet staat garant voor een moderne en sfeervolle woning. We zien deze kleur dan ook steeds vaker terug in huishoudens. In dit artikel delen we de 4 belangrijkste redenen om voor een gietvloer in antraciet te kiezen.

1. Een gietvloer in antraciet is tijdloos

De tijdloze uitstraling zorgt ervoor dat je niet snel uitgekeken raakt op een gietvloer in antraciet. Daarnaast geeft de donkere vloerkleur je woning een luxe en exclusieve look. Antraciet zie je veel terug in industriële en moderne interieurs. Dit komt omdat het goed bij elke kleur en elk type materiaal past. Gietvloeren in de kleur antraciet vormen daarom de ideale basis om je interieur op te baseren. Dit, gecombineerd met het comfort en onderhoudsgemak, maakt een gietvloer in antraciet een tijdloze keuze.

2. Een gietvloer in antraciet maakt de ruimte knusser

Een gietvloer in antraciet maakt een grote ruimte net even een stuk knusser. Wil je voorkomen dat je woning kleiner oogt? Dan kun je de donkere gietvloer combineren met lichte muren en meubels. Ook komen andere kleuren goed tot hun recht op een donkere vloer. Daarnaast combineren gietvloeren in antraciet goed met kozijnen en taatsdeuren in dezelfde kleur.

3. Een gietvloer in antraciet is niet gevoelig voor verkleuringen

Bij TREU interior specials zijn zowel de PU gietvloeren uit de Artificial collectie als de cementgebonden gietvloeren uit de Ambacht collectie uitvoerbaar in antraciet. De vloeren beschikken over een goede kleurechtheid.

Bij donkere gietvloeren treden verkleuringen minder snel op. Dit maakt de voordeligere aromatische gietvloer (waarvan de lichtgekleurde uitvoeringen normaliter vergelen door UV-licht) ook geschikt voor donkere kleurtinten.

4. Een gietvloer in antraciet is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar

Er zijn verschillende uitvoeringen van gietvloeren in antraciet:

  • Uni-kleur. Dit is een effen vloer zonder patronen of effecten;
  • Betonlook. Door tijdens het applicatieproces twee of meerdere antraciettinten te mengen, ontstaat er een betonlook. Deze gemêleerde look geeft een natuurlijke en ietwat ongepolijste uitstraling;
  • Instrooivloer. Bij deze uitvoering worden er tijdens het applicatieproces vlokken van een tegengestelde kleur ingestrooid voor een levendig effect.

Gietvloer in antraciet van TREU interior specials

Voor de gietvloeren van TREU interior specials worden uitsluitend hoogwaardige producten gebruikt om de kwaliteit op lange termijn te garanderen.  Zo geniet je nog jarenlang onbezorgd van je gietvloer.

We helpen je graag bij het selecteren van een gietvloer passend bij je woon- en comfortbehoeften.

Neem contact op

Terug naar blog